avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Aplicarea sigiliului in cazul unui imobil
Discuție deschisă în Executare silită

Aplicarea sigiliului in cazul unui imobil

Buna ziua.Am nevoie de cateva lamuriri de la dumneavoastra.
In cazul executarii silite ce are ca obiect predarea unui bun imobil, respectiv o casa, dupa evacuarea debitorului din imobil, cum se va sigila efectiv usa locuintei pentru a se sti ca s-a realizat executarea silita iar debitorul nu mai are dreptul de a patrunde in acel imobil?
In situatia in care debitorul nu este prezent, (nu a dat curs somatiei cu termen de 5 zile), executorul are dreptul sa sparga usa pentru a patrunde in imobil in prezenta unui ofiter de politie, in conformitate cu art. 412 C.proc.civ, nu?
Mentionez ca imobilul este in prezent proprietatea unui societati de leasing, contractul incheiat cu debitorul fiind anterior reziliat ca urmare a neachitarii ratelor de leasing.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 15:59, 1 Martie 2010
Pentru ce sa se sigileze usa imobilului?:):):) Mai ales daca se va intra "spargandu-se acea usa..."
Executorul va incheia un proces-verbal cu privire la situatia de fapt iar imobilul se va preda "proprietarului".
Mai departe proprietarul se va ocupa sa schimbe yala, sa repare usa, eventual...
Daca debitorul va patrunde ulterior in imobil, va savarsi o infractiune...violare de domiciliu, tulburare de posesie...dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent,evacuare imobil in lipsa adriana79 adriana79 buna seara,va rog sa ma ajutati cu un sfat, am un var care a pierdut un apartament la licitatie. A primit somatie de evacuare, cu data si ora la care trebuie ... (vezi toată discuția)
Mai pot cere o noua evacuare ? just1 just1 acum trei ani am cumparat un imobil la o licitatie publica, anul trecut am obtinut o sentinta civila de evacuare impotriva fostilor locatari, m-am adresat ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea de a nota in cartea funciara ca locuinta familiala a unui apartament care este proprietatea unui tert Costi2014 Costi2014 Buna ziua domnule Profesor, Va rog sa-mi dati un sfat: De 8 ani saunt casatorita si locuiesc cu sotul meu intrun apartament proprietate a socrilor.In timp am ... (vezi toată discuția)