avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită mai pot cere o noua evacuare ?
Discuție deschisă în Executare silită

mai pot cere o noua evacuare ?

acum trei ani am cumparat un imobil la o licitatie publica, anul trecut am obtinut o sentinta civila de evacuare impotriva fostilor locatari, m-am adresat executorului judecatoresc pt ai evacua, duapa 5 incercari de ai evacua am semnat procesul vervbal de evacuare la executorul judecatoresc in birou alaturi de debitor care a promis ca o sa ioasa in situatia aceasta excutorul judecatoresc l-a declarat evacuat si a incheiat pv de evacuare, cand am ajuns al imobil debitorul si-a adus vre-o 10 baieti de cartier si a refuzat sa paraseasca imobilul, incercarea mea de a patrunde in imobil a fost oprita si a doua oara tot de acestia.
am solicitat incuviintarea executarii silite instantei de judecata- aceasta a respins-o pe motivul ca debitorul a fost executat.
deoarece nu am aut posesia nu pot actiona nici in penal. pt tulburare de posesie , violare de domiciliu, nici nerespectatrea unei sentinte judecatoresti :(
nu pot nici in civil sa inaintez actiune de revendicare(nu am avut posesia) actiune de integrare (nu am avut posesia) actiune posesorie...
daca formulez o noua actiune de evacuare mi se va invoca putere de lucru judecat.. si debitorul continua sa locuiasca acolo ! ce as putea sa fac sa obtin posesia si sa-i evacuez ?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 23:33, 2 Decembrie 2009
Inchiriati sau faceti contract de comodat unor "baieti de cartier".In acel moment cu siguranta veti obtine posesia!:)
In momentul in care executorul judecatoresc a incheiat proces-verbal prin care v-a predat imobilul, legal ati primit posesia.Chiar si instanta atunci cand v-a respins incuviintarea executarii silite a precizat ca "debitorul a fost executat".
Dupa aceea, tot ceea ce au facut posesorii actuali se numeste cel putin "violare de domiciliu".
Mergeti la Parchet, formulati plangere si depuneti toate inscrisurile pe care le aveti, in dovedirea posesiei.Cred ca undeva se face o confuzie...sau executorul nu si-a indeplinit atributiile, sau le-a indeplinit defectuos...
Teoretic, este violare de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuarea locatarilor din imobil adjudecat la licitatie just1 just1 am cumparat un apartament la o licitatie, am facut actiune in evacuare pentru fosti locatari care refuza sa elibereze imobilul, am aplicat-o prin executor ... (vezi toată discuția)
Dosar evacuare, atributiile executorului? steaua581 steaua581 Buna Ziua, Din momentul in care ai adjudecat un imobil la licitatie executorul Jud. ce optiuni are de a evacua persoanele din imobil. spre exemplu executorul ... (vezi toată discuția)
Aplicarea sigiliului in cazul unui imobil andrada_sb andrada_sb Buna ziua.Am nevoie de cateva lamuriri de la dumneavoastra. In cazul executarii silite ce are ca obiect predarea unui bun imobil, respectiv o casa, dupa ... (vezi toată discuția)