avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract chirie

Am contract de chirie cu proprietarul pana in 2020. Dar el vrea sa plec in 3 luni. Nu mi a spus motivul. Eu nu vreau sa plec pt ca plata s a facut lunar la timp exact ca in contract. Ce este de facut in cazul in care refuz sa plec pana se termina perioada contractuala?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 19:56, 14 Iunie 2018
Locatorul poate denunta unilateral contractul, cu respectarea termenului de preaviz si, ulterior, poate cere evacuarea chiriasului in baza unei hotarari judecatoresti.
Nu va poate evacua decat in baza unei hotarari judecatoresti. Prin urmare atat timp cat perioada contractuala nu a expirat, proprietarul este tinut sa respecte termenul de inchiriere iar daca doreste rezilierea inainte de termen va trebui sa se adreseze instantei de judecata si sa justifice motivele rezilierii. Daca plata chiriei s-a efectuat lunar si nu exista motive de neplata o asemenea cerere de reziliere mai mult ca sigur va fi respinsa.

Nu dati curs abuzului proprietarului iar ca masura de siguranta schimbati yala de la imobilul inchiriat pentru a nu permite patrunderea in imobil decat in baza unei hotarari judecatoresti.

Proprietarul nu va poate evacua din imobil si nu poate patrunde in acesta decat cu acordul dumneavoastra.In cazul in care ar patrunde fara consimtamantul dv si fara a detine o hotarare judecatoreasca, savarseste infractiunea de violare de domiciliu.

Foarte des proprietarii abuzeaza de buna credinta a chiriasilor si prin intimidare incearca sa obtina inainte de termenii contractuali evacuari ilegale in lipsa unor hotarari judecatoresti.

Efectuati plata lunara a chiriei in contul bancar al proprietarului iar in cazul in care nu detineti un cont bancar notificati proprietarul la adresa acestuia pentru incasarea chiriei lunare dupa ce efectuati plata prin mandat postal.

Daca proprietarul va refuza incasarea chiriei consemnati sumele refuzate intr-un cont bancar deschis pe numele dv la dispozitia proprietarului.

Notificati apoi proprietarul prin executor judecatoresc prin oferta de plata si convocati prezenta acestuia la sediul executorului ptr incasarea chiriei.

La data convocarii executorul judecatoresc va incheia un proces verbal prin care va mentiona faptul ca dv v-ati prezentat ptr indeplinirea obligatiei de plata a chiriei iar in caz de un eventual litigiu proprietarul nu va putea dovedi ca motiv de reziliere culpa chiriasului, o actiune a proprietarului in vederea rezilierii contractului in scopul evacuarii inainte de termen va fi cu siguranta respinsa de instanta.
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2018
ContSters82289, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate denunța unilateral locatorul contractul, decât în situația expres și limitativ prevăzută de art 1825, alin 2 Cod Civil, dar sunt convins că nu ați inserat în contract posibilitatea denunțării pentru nevoi locative.

Prin urmare, stați liniștită în apartament, îndepliniți-vă obligațiile contractuale, iar dacă vă deranjează formulați plângere penală pentru tulburare de posesie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza contract de inchiriere spatiu comercial intre doua societati trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Care ar trebui sa fie clauza specificata intr-un contract de inchiriere spatiu comercial intre doua s.r.l.uri, ca in caz de neplata a chiriei, ... (vezi toată discuția)
Evacuare michirto michirto as vrea sa stiu in cazul in care chiriasii nu au platit chiria de 5 luni si nu au contract decat cu un delegat al propietarului facut la o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi nsemeniuc nsemeniuc Exista vreun motiv pentru a nu putea evacua pe loc (eventual cu sprijinul politiei) niste chiriasi care nu au respectat contractul, in care exista mentiunea ca ... (vezi toată discuția)