avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Clauza contract de inchiriere spatiu comercial intre ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Clauza contract de inchiriere spatiu comercial intre doua societati

Buna ziua,
Care ar trebui sa fie clauza specificata intr-un contract de inchiriere spatiu comercial intre doua s.r.l.uri, ca in caz de neplata a chiriei, proprietarul sa il poata evacua pe chirias fara a apela la justitie /proces. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:39, 22 Aprilie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
BODEALEX a scris:
...proprietarul spatiului este nevoit legal sa incheie/semneze cu fiecare chirias contract separat. ...

Contractul se face intre doua firme, una inchiriaza alteia. Una incaseaza chirie de la cealalta.


BODEALEX a scris:
...iar evacuarea sa fie precedata de un preaviz scris cu max. 60 zile inainte.

Maxim 60 zile? Adica preavizul poate fi si de 3 zile?


Multumesc.
Si cum s-ar face evacuarea la o adica? Cu executor? Cu politie? Sau cum? Proprietarul poate intra peste chiriasul rau platnic si sa il arunce in strada?
~ Conținut șters la cerere ~
De regula, neindeplinirea culpabila de catre una dintre partile contractului a obligatiilor asumate duce la rezilierea contractului cu daune-interese daca se cuvin si la evacuarea locatarului .
Prin urmare, puteti insera in contract o clauza cu privire la declararea unilaterala a rezilierii contractului de catre partea indreptatita,(fara interventia instantei)locatorul avand aceasta posibilitate daca locatarul nu-si indeplineste obligatia de plata a chiriei la termen,in mod repetat (doua luni consecutiv, de exemplu).r ezilierea va opera in baza unei notificari din partea locatorului, cu precizarea unui termen pana la care este obligat , sub sanctiunea platii unor daune-interese,sa evacueze spatiul.

Multumesc.
Am inteles, dar cum fac evacuarea? Cu executor, cu politie sau il arunc in strada pur si simplu? Ii scot boarfele afara. Am acest drept, in baza clauzei din contract?

Alte discuții în legătură

Evacuare chiriasi nsemeniuc nsemeniuc Exista vreun motiv pentru a nu putea evacua pe loc (eventual cu sprijinul politiei) niste chiriasi care nu au respectat contractul, in care exista mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Evacuare michirto michirto as vrea sa stiu in cazul in care chiriasii nu au platit chiria de 5 luni si nu au contract decat cu un delegat al propietarului facut la o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere nerespectat de chirias crriss crriss Cum sa procedez, in cazul in care am avut un chirias (de la o ambasada), contractul de inchiriere a fot facut pana la sfarsitul lunii ianuarie 2014, el a ... (vezi toată discuția)