avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parintii fac partaj, eu locuiesc in casa lor, renovata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parintii fac partaj, eu locuiesc in casa lor, renovata si extinsa de mine

Parintii mei au ajuns la divort si se ameninta cu partaj juridic, amiabil nu prea vad sa fie posibil. Ei detin mai multe terenuri agricole si o casa locuibila. Vinovatul pentru acest divort este tata, el avand o relatie cu o amanta de vreo 4-5 ani si cel care o bate pe mama cand se isca scandaluri. Tot el este cel care face scandalul in casa si se vrea sa ne dea pe noi afara "pentru ca este proprietatea lui".
"Noi" - insemnad eu si sotia mea.

Locuinta a fost cumparata de ei si coproprietari sunt ambii parinti. Insa in acest moment casa a fost extinsa si renovata din banii mei. Practic este acum un fel de duplex, intr-o parte locuiesc ei, intr-alta noi. Eu am facturi pentru majoritatea cheltuielilor din perioada de extindere si renovare. Toate pe numele meu sau al firmei mele care functioneaza la aceeasi adresa. Apropo, exista si un contract de comodat intre firma si tata.

El acum a "invadat" jumatatea mea de casa si vrea sa ma dea afara.
In primul rand, il pot reclama pentru violare de domiciliu??

Divortul este in curs, iar partajul inca nu a inceput.
Principala intrebare este ce se va intamla cu aceasta casa la partaj??

Eu imi doresc sa o sustin pe mama sa obtina casa iar el sa ramana cu terenurile si masina. Este posibil ca terenurile si masina sa valoreze mai putin decat casa, dar de retinut, eu am adus un plus de valoare prin extindere si modernizare, ceea ce poate fi dovedit cu facturi de materiale.

Poate mama cere si despagubiri pentru faptul ca a fost inselata si batuta??

Pot reclama in vreun fel deturnarea contractului de comodat dintre el si firma mea?
Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 16:04, 23 Iunie 2016
Daca va exista un proces de partaj, ar fi bine sa faceti o cerere de interventie in interes propriu pentru a va fi stabilita contravaloarea imbunatatirilor facute
Imi puteti explica mai multe detalii si cum ar putea influenta aceaasta partajul?? Ideea este ca nu doresc sa imi recuperez investitia. Imi doresc sa raman in acea casa alaturi de mama.
judecatorul ar trebui sa tina cont de faptul ca mare parte din acel imobil este facut de catre dumneavoastra. Daca nu faceti interventie in acest proces, se va considera ca totul este facut de ei si se va imparti ca atare. Este important ca creanta dumneavoastra sa fie recunoscuta de instanta. La momentul in care se va deschide un partaj de catre unul dintre cei doi parinti, discutati cu un avocat care va va explica mai in detaliu ce puteti face

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mamei mele ii e frica de divort din cauza manipularilor tatei CsikiAndreea CsikiAndreea Parintii mei sunt casatoriti de 26 de ani,dar de cand eram mici nu se intelegeau,existau certuri si batai in familie si asa am crescut eu si sora mea mai ... (vezi toată discuția)
On om care terorizeaza altii patru - ce se poate face? Vallly Vallly Buna ziua, suntem intr-o perioada disperata... locuiesc impreuna cu sotul meu, copilul in varsta de 1an si8luni, sora mea, mama mea si tatal meu in casa ... (vezi toată discuția)
Mostenire olympya olympya buna ziua! va rog ,sa ma lamuriti intr-o problema legata de o succesiune.Este vorba de casa bunicilor (bun comun) si cei doi copii ai lor.Bunicul si unul din ... (vezi toată discuția)