avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mamei mele ii e frica de divort din cauza ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mamei mele ii e frica de divort din cauza manipularilor tatei

Parintii mei sunt casatoriti de 26 de ani,dar de cand eram mici nu se intelegeau,existau certuri si batai in familie si asa am crescut eu si sora mea mai mica.De cativa ani am aflat ca tata are si o amanta dar totusi inca nu sa ajuns la divort intre parinti,mama crezand ca totusi mai exista o sansa pentru ei..Si nici tata nu vrea deocamdata sa divorteze pt ca ii covine postura in care e.Sunt saptamani in care nu vine acasa si nu doarme noptile acasa deoarece are in alta parte unde sa doarma.Mama sa imbolnavit intre timp si a reusit sa ia o pensie pe o perioada de 2 ani si nu mai lucreaza..Au impreuna un apartament de doua camere,o casa in constructie si o masina..Scuzele lui tata de a lipsi de acasa sunt ca mereu e la casa si lucreaza ca sa o termine cat mai repede si sa se mute de la apartamentul de la bloc..La casa in schimb,il ajuta amanta deoarece casa unde sa construit e in localitatea in care sta amanta..Binenteles ca cheltuielile din apartament le suporta mama,iar tata vine acasa doar atunci cand are nevoie de o baie,apoi pleaca din nou..Am sfatuito pe mama sa divorteze dar ii e frica deoarece tata o manipuleaza si ii spune ca va ramane pe drumuri si fara nici un ban,si nu se va descurca singura..Sora mea sa maritat si sta in chirie,iar eu miam luat apartament cu prietenul si urmeaza sa ne casatorim anul viitor..Mama e singura in apartament si asa sa descurcat timp de un an de zile,din pensia ei de 450 de lei pe luna..Ce sa fac in privinta mamei ca sa ii fie bine?Ar avea sanse de castig de pe urma divortului sau nu?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:45, 23 Octombrie 2016
Dacă divorțează și va cere el partajul pot apărea probleme și sa ramaneti fără casa.

Analizați și acest aspect.

De divortat se găsesc soluții de avocat dar nu cred ca ar fi bine decât dacă nu s-ar face partaj.
Si daca cere ea partaj atunci ce se intampla? casa nu o intereseaza,o intereseaza apartamentul ca sa aibe unde sa stea..oricum casa valoreaza mai mult decat un apartament la noi in oras..
Poate divorta, partajul nu are interes sa il ceara, ea sta oricum in ap. .
Ca sa ceara partajul, trebuie sa timbreze cu 3 % din cat valoreaza in total toate bunurile, bani care nu ii are. Poate face cerere de ajutor public judiciar.. asa e asa, un fel de praf in ochi, in realitate fara bani, alergi de unul singur si iesi pe locul 2.

Poate reuseste sa il convinga sa partajeze amiabil la notar, el sa ramana cu casa si ea in ap.
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata o insela pe mama si o ameninta deea_ry deea_ry Buna ziua, Am o situatie in familie destul de dificila. Tata o inseala pe mama de aproape un an de zile, insa ea a aflat abia din vara. Problema este ca in ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, minor 17 ani Cristina256 Cristina256 Buna, Din pacate dupa 27 de ani de casatorie, mama mea s-a hotarat ca vrea sa divorteze de tata, care este plecat in strainatate sa munceasca de aprox 2 ... (vezi toată discuția)
Divort nina_crina nina_crina Buna ziua tuturor! am si eu nevoie de un sfat. dupa 20 de ani de casnicie parinti mei divorteaza fara partaj. in ultimi 10 ani mama a avut amanti unul dupa ... (vezi toată discuția)