avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tata o insela pe mama si o ameninta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tata o insela pe mama si o ameninta

Buna ziua,
Am o situatie in familie destul de dificila. Tata o inseala pe mama de aproape un an de zile, insa ea a aflat abia din vara. Problema este ca in ultima perioada tata a inceput sa o ameninte pe mama ca o bate ( asta a facut toata viata a baut si a batut-o) ca ii schimba yala la usa si ca daca se duce la politie o bate pana se satura. Eu as vrea sa il scot pe tata din apartament fara ca el sa aiba vreun drept asupra lui, insa problema e ca apartamentul acela l-am cumparat noi copii ( respectiv eu, sora si fratele mai mare, noi suntem 4 frati) insa acum cativa ani cand fratele meu cel mare si-a luat ap a trebuit sa dam semnatura la notar ca renuntam la apartament in favoarea parintilor pentru a l putea pune ap ipoteca si ca fratele cel mare sa poate lua imprumutul.
As vrea sa stiu daca o iau pe mama din casa se mai poate folosi parasirea de domiciuliu impotriva mamei. Si impartirea bunurilor dupa venituri?
Ar mai fi ceva, acum 4 ani cand mi-a murit bunica ( mama lui tata) s-a vandut casa si o parte din acei bani au fost folositi in renovare apartamentului, insa singurile facturi care exista sunt cele in care s-a instalat gazul si s-a pus centrala si tata considera ca daca a dat acei bani are dreptul sa nu ne mai primeasca in casa si sa ne dea pe amandoi afara.
In continuare eu si ceilailti 2 frati ai mei avem adresele din buletin pe cele de acasa, sora s-a casatori si si-a schimbat adresa.

Va rog sa imi spuneti daca putem sa il indepartam pe tata de mama si sa nu poata sa o aduca pe amanta in casa si noi sa trebuiasca sa o suportam si mai ales sa o suporte mama.
Va multumesc si astept raspunsurile voastre.
Cel mai recent răspuns: deea_ry , utilizator 09:48, 18 Octombrie 2010
mama poate pleca oriunde si oricand, n-o poate obliga cineva sa stea sub acelasi acoperis cu tatal dvs. daca mama crede ca aceasta casnicie nu mai continua, sa dea divort de tata.
in privinta partajului, nu prea am inteles cum e cu casa... ati cumparat o casa si ati revandut-o parintilor, sau cum?
buna ziua.
intrucat ati facut acte de proprietate parintilor pe imobilul achizitionat de dvs. , acesta reprezinta un bun comun al parintilor .
dvs. nu avet nici o calitate sa-l scoateti din apartament pe tatal dvs.
imobilul se va partaja in natura sau va fi atribuit unuia dintre parinti cu obligatia de a plati sulta celuilalt parinte.
mama dvs. poate parasi domiciliul conjugal, as recomanda chiar sa -si scoata certificat medical de la IML in cazul in care tatal dvs. se mai poarta violent cu dansa.
Pentru a se proteja pe sine , atat pe dumneavoastra, mama poate parasi oricand domiciliul conjugal , nu este obligata sa ramana intr-un mediu in care exista atat de multa agresivitate.
Protectia este importanta, alegerea , insa , apartine mamei dumneavoastra.Separatia in fapt , nu este , nicidecum sanctionata, nu are nicio influenta in procesul de divort , cata vreme este una intemeiata .

Daca actele de amenintare sunt repetate , pot fi sesizate organele judiciare , in termen de 2 luni de la epuizarea acestora.

In ceea ce priveste partajul , poate fi obtinuta solutia atribuirii , luand in calcul si incredintarea copiilor , spre crestere si educare, mamei .


va multumesc mult ptr raspunsuri..
As mai completa ca noi suntem patru copii din care 2 sunt casatoriti, eu am terminat facultatea sigurul care mai este inca la facultate este fratele cel mic si este singurul care poate fi incredintat mamei spre educare ( sper sa nu ma insel).
Idea e ca nu vreau ca mama sa paraseasca casa si nici daca divorteaza sa fie nevoita sa stea sub acelasi acoperis cu tata, pentru ca stiu cat de periculos poate fi.
Bani sa-i platim partea tatalui nu cred ca avem, asta depinde si la ce valoare se evaluaza ap.

Va multumesc inca odata pentru sfaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie de divort valentina.tomita valentina.tomita Buna ziua, Mama mea este casatorita de 34 de ani cu tatal meu, care de ani de zile cand se imbata face amenintati si certuri de ne stiu toti vecinii (fara ... (vezi toată discuția)
Dreptul la proprietatea parintilor cristinaghi cristinaghi Buna ziua , Doresc sa stiu daca in situatia de mai jos am dreptul la o parte din bani in urma vanzarii apartamentului parintilor : - parintii sunt divortati ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului dupa divort blackgirl blackgirl Buna ziua! Am nevoie de ajutor, desi nu am cum sa ma vad cu dumneavoastra fata in fata... Eu am 17 ani si parintii mei sunt divortati de 13 ani. Pe sentinta ... (vezi toată discuția)