avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile copilului dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile copilului dupa divort

Buna ziua! Am nevoie de ajutor, desi nu am cum sa ma vad cu dumneavoastra fata in fata... Eu am 17 ani si parintii mei sunt divortati de 13 ani. Pe sentinta scrie ca sunt incredintata spre crestere si educare mamei mele, iar paratul (tata) are voie sa ma viziteze prima si a treia sambata din luna de la 3 la 5 (mentionez ca sentinta este definitiva si irevocabila). Mama de 9 ani este plecata, dar vine odata la jumatate de an sau 3 luni depinde. Eu stau singura momentan si tatal meu ma ameninta mereu ca ma bate si ca o da pe mama in judecata pentru abandon si o baga in puscarie. Intrebarea mea este: Daca nu vreau sa imi vad tatal pot face asta? Si daca el poate sa o dea in judecata pe mama pentru abandon? Eu am inteles ca daca nu vreau, nu este neaparat sa il vad dar vreau sa vad si parerea unei persoane pricepute. Daca mi-ati raspunde mi-ar fi foarte folositor... Multumesc anticipat...Chiar vreau sa stiu pentru ca oficial nu mai suport situatia cu tata, m-a facut efectiv cu capu, imi este frica sa ies pe strada ca cine stie cum ma intalnesc cu el...
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:24, 5 Mai 2014
In anii astia 9 de cand e mama plecata, cine va ingrijeste, cu cine locuiti ?
Nu sunteti obligata sa va vedeti tatal.
Pana acum cateva luni am stat cu bunica si fratii mamei, si acum la fel doar ca nu au nici un act care sa dovedeasca asta....
Si totusi..Pana acum cateva luni am stat se intelege clar ca acum nu mai stati. Dvs ziceti si acum la fel, dar mai ziceti si ca Eu stau singura momentan, pana la urma cum e ?
Nu e necesar sa aveti acte pt a se stabili ca dvs stati la bunica, important e ca sa locuiti cu un adult din familie. Se poate ca tatal sa ii faca plangere mamei ca v-a lasat in voia sortii, ca v-a abandonat, nu stiu daca va duce undeva plagerea, dar o poate face.
Pana la urma, tatal nu are ce va face, nu va poate obliga nici sa locuiti la el, nici sa-l vedeti.. chiar, lasand la o parte faptul ca v-a amenintat ca va bate, mai aveti si un alt motiv pt care nu vreti sa il vedeti ?
Stau in aceeasi casa cu bunica si fratii mamei doar ca "cele gospodaresti" le fac singura atat. Da mai exista si alte motive. Ma obliga sa ma duc sa stau cu baiatul lui dintr-o alta casatorie, iar daca eu nu vreau sa ma duc ma ameninta ca nu o sa mai ies din curte ca are el grija sa nu mai fac asta, mai pe scurt se ajunge iar la amenintarea cu bataia...
Stati in apropiere de tata ?
Pentru amenintari puteti sa faceti plangere si la politie si la protectia copilului.
Ati putea apela la familie sa stea de vb cu el, banuiesc ca fratii mamei sunt oameni in toata firea..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale de la mama naturala Ionut1083 Ionut1083 Buna seara. Am nevoie de putin ajutor intr-o problema pe care o am cu mama mea naturala. Eu m-am nascut in 1983 si am fost, dupa cateva luni, lasat la o casa ... (vezi toată discuția)
Am 16 ani si vreau sa ma mut Ilynna Ilynna Sunt sigura ca a-ti mai auzit o gramada de subiecte pe tema \'\'Vreau sa ma mut\'\', si cu siguranta de la fete de 16 ani care vor sa se mute cu iubitul, la ... (vezi toată discuția)
Abuz psihic - parinte newvendetta25 newvendetta25 Salutare, Am 18 ani, locuiesc cu fratele meu in varsta de 8 ani, mama, tatal si bunica noastra. Problema este abuzul psihic facut de tatal nostru.Obisnuieste ... (vezi toată discuția)