avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune morale de la mama naturala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune morale de la mama naturala

Buna seara. Am nevoie de putin ajutor intr-o problema pe care o am cu mama mea naturala. Eu m-am nascut in 1983 si am fost, dupa cateva luni, lasat la o casa de copii, intrucat mama mea nu era casatorita la acea vreme si, dupa relatarile cuiva, nu vroia, "sa-si strice viitorul pentru un fund de copil". Acestea au fost vorbele ei, confirmate chiar de fratele ei, in momentul in care, o familie a mers sa-i ceara semnatura necesara pentru infierea mea. Am fost infiat la varsta de 2 ani si 8 luni si de atunci nu m-a cautat niciodata. Anul trecut am cautat-o eu, dar deoarece se mutase in alt judet, l-am gasit pe fratele ei. Acesta mi-a spus ca e bucuros ca i-am cautat si i-am cerut sa-i spuna mamei si apoi sa-mi dea numarul ei de telefon. Am aflat ca am un frate si o sora, ca ei nu stiau nimic despre mine, tatal lor este mort de cativa ani, si cu frica, in ultimul moment, mama le-a spus despre mine. Ei au crezut ca le voi face un rau, si s-au comportat foarte urat cu mine, desi nu i-am intalnit, doar am vorbit la telefon. Mama mea s-a aratat bucuroasa ca am cautat-o, dar apoi nu mi-a mai dat nici un semn, iar fratii mei m-au sunat si m-au jignit. Eu am aflat ca sunt infiat doar la 14 ani. Cand eram mic toata lumea imi zicea "infiat" sau "vinitic" si eu ma simteam marginalizat, desi nu prea intelegeam ce vor sa spuna. Copiii ma bateau, la joaca, sau nu se jucau cu mine. In tot acest timp mama mea naturala isi traia linistita viata, fara sa-i pese de suferintele mele sufletesti si fara sa ma caute macar o data. As vrea sa stiu, ce drepturi am sau ce daune pot sa-i cer mamei mele naturale pentru traumele mele sufletesti. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionut1083 , utilizator 22:16, 15 Iunie 2013
Din pacate nu stiu sa existe vreo lege care sa pedepseasca mamele care-si parasesc copiii desi ar merita cu varf si indesat.
Sfatul meu este sa va bucurati ca au existat niste oameni cu suflet care si-au dorit un copil, care v-au infiat si v-au educat oferindu-va afectiunea de care aveati nevoie la acea vreme, iar pe mama naturala iertati-o si n-o judecati.Cine stie ce-o fi fost in sufletul ei?Si nici daca va razbunati acum nu rezolvati nimic, copilaria nu v-o mai da nimeni inapoi.
Bucurati-va de ce aveti si uitati ce va face sa suferiti.
succes.
av.M.Hornea
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mama nu a facut copilul singura. asa ca nu este singura raspunzatoare.
ar trebui sa existe o lege care sa pedepseasca ambii participanti la procrearea unui copil si care abandoneaza copilul dupa nastere.
tatal natural a murit anul trecut, dar cu fratii din partea lui, cu bunicii si restul familiei pastrez legatura, deoarece lor nu le-a fost rusine cu mine, iar tata i-a invatat de mici ca mai au un frate si trebuie sa-l iubeasca chiar daca nu e langa ei. de asta nu m-am referit si la el.
va multumesc pt raspuns. nu ca o razbunare vroiam asta, dar m-a deranjat sa vad ca eu am iertat-o si am lasat totul in urma, iar ea s-a comportat asa. era mai corect sa-mi spuna "nu vreau sa purtam nici o legatura, ceilalti copii ai mei nu stiu despre tine, ma bucur sa vad ca m-ai cautat, dar e mai bine sa lasam lucrurile ca pana acum", dar nu cum a facut ea. ma incurajat, mi-a spus ca se bucura ca am cautat-o, iar apoi, pentru a doua oara m-a abandonat.
Solicitarea de daune morale printr-o cerere in instanta, cererea se califica a fi "actiuni in raspundere delictuala ". acest tip de actiune ca sa fie admisa de instanta ca intemeiata trebuie indeplinite 4 conditii esentiale; fapta ilicita savarsita de persoana fizica, prejudiciul cauzat prin fapta ilicita; raportul de cauzalitate intre fapta ilicita si prejudiciul si in fine savarsirea faptei ilicite cu vina adica cu intentie, din neglijenta sau omisiune. Ok. Asa ca din toate cele relatate de D-voastra nu prea rezulta un delict savarsit de mama D-voastra.

Alte discuții în legătură

Mostenire fulgisordenea fulgisordenea buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: trei frati si un nepot infiat decedat cu multi ani in urma. nepotul decedat are o sora. ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)
Sunt infiata si vreau să stiu ce drepturi am după moartea părinților ... Alina Georgeana Alina Georgeana Sunt infiata si vreau să stiu ce drepturi am după moartea părinților mei adoptivi ,? (vezi toată discuția)