Buna ziua ,
Doresc sa stiu daca in situatia de mai jos am dreptul la o parte din bani in urma vanzarii apartamentului parintilor :
- parintii sunt divortati
- nu au reusit sa duca la bun safarsit partajul din cauza neintelegerilor si a lipsei banilor
- eu sunt majora si mai am o sora care a fost incredintata mamei
- tata vrea sa vanda apartamentul cumparat impreuna cu mama cat formau o familie
- mama nu doreste sa vanda apartamentul
- in aparatament toate imbunatatirile ( centrala, termopane etc) au fost suportate de tata cu un cedit de la banca care este inca neachitat (in curs) si la care mama nu a dorit sa contribuie desii stau sub acelasi acoperis si se foloseste de aceste facilitati
Rog sa-mi spuneti care sunt procedurile de vanzare ale apartamentului , daca acesta se poate vinde in conditiile in care una dintre parti nu este de acord si daca EU am dreptul la o cota parte din suma care va rezulta din vanzarea acestuia ?
dvs nu aveti dreptul la nimic.. e bunul parintilor ds si de banii aia doar ei dispun cum doresc..d aca vor ei sa va dea din ei e alta treaba.. tatal dvs, are tot interesul sa vanda bunul sa isi poata achita creditul restant.. mamamdvs nu ca nu va mai avea unde sa stea cu sora dvs.. lasa i pe ei sa isi rezolve problemele si nu te baga
Buna ziua,
Parintii Dvs. pot vinde apartamentul doar impreuna. Tatal nu poate vinde fara mama Dvs. in caz contrar contractul de vanzare-cumparare ar fi lovit de nulitate. Apartamentul se mai poate vinde si de catre creditori( in cazul de fata banca) in cazul in care nu au fost platite datoriile.
Dvs. insa, nu aveti dreptul de a primi nicio suma de bani decat daca unul din parinti intelege sa va dea de buna voie vreo suma, insa nu pentru ca ati avea vreun drept legal ci doar ca asa ar dori.
Drepturile Dvs. incep abia dupa ce parintii va vand Dvs. bunul sau (Doamne Fereste) decedeaza vreunul din ei.
Cu stima,
av. M.Hornea
din aceasta situatie juridica, ma tem ca nu aveti dreptul la nici o suma de bani. vinzarea, in situatia data, este apanajul proprietarilor. vinzarea se poate face de comun acord a proprietarilor sau, prin partaj judiciar. modalitatea de rezolvare este la indemina proprietarilor/partilor.
poate puteti sa-i induplecati sa ajunga la o intelegere in privinta partajului.
daca mama dvs nu vrea sa-l vanda, totusi trebuie sa-i plateasca o sulta fostului sot.
daca si tatal dvs se incapataneaza sa nu plateasca ratele, ap va fi executat silit, cum s-a scris si mai sus..