Sunt copil infiat in totalitate.
Mama adoptiva vrea sa vanda terenurile si partea din casa parintilor ei decedati.
deci si terenurile si partea din casa sunt mosteniri ale mamei adoptive.
In efectuarea vanzarii mostenirii eu pot avea drept, intervine rezerva succesorala?
Totodata vrea sa vanda masina achizitionata de ea. Am dreptul si la masina, conform rezervei succesorale?
Intreb astea ptr ca sunt grav bolnava si mama adoptiva toata viata m-a desconsiderat si avut un comportament dictator.
Am inteles ca m-ar fi adoptat doar ca sa nu intre in averea ei, nepotii sotului.
Buna ziua,
Succesiunea dupa bunurile tatalui adoptiv a fost facuta?
Din pacate, nu va putem ajuta, atata timp cat proprietarul bunurilor este in viata poate face ce vrea cu ele ( vinde, amaneta...) si nu trebuie sa dea socoteala nimanui, nici sa lase ceva mostenire copiilor.
Rezerva succesorala intervine in alte cazuri ( in caz de donatie sau vanzare "deghizata"...), nu in cazul expus de dvs.
Tatal detine o cota parte din acele bunuri? Adica este coproprietar cu mama?
Daca da, poate spune ca nu doreste sa vanda si nu se vor vinde acele bunuri, cel putin nu pana la un eventual partaj...
Testament sau donatie
labuta
Ce act trebuie sa faca mama mea pentru partea care vrea sa mi-o dea mie dar sa nu am drept decat eu tinand cont ca sotul meu are copii din alta casnicie cu ... (vezi toată discuția)