avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cand intervine rezerva succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cand intervine rezerva succesorala

Sunt copil infiat in totalitate.
Mama adoptiva vrea sa vanda terenurile si partea din casa parintilor ei decedati.
deci si terenurile si partea din casa sunt mosteniri ale mamei adoptive.
In efectuarea vanzarii mostenirii eu pot avea drept, intervine rezerva succesorala?
Totodata vrea sa vanda masina achizitionata de ea. Am dreptul si la masina, conform rezervei succesorale?
Intreb astea ptr ca sunt grav bolnava si mama adoptiva toata viata m-a desconsiderat si avut un comportament dictator.
Am inteles ca m-ar fi adoptat doar ca sa nu intre in averea ei, nepotii sotului.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:53, 28 Noiembrie 2019
Buna ziua,
Succesiunea dupa bunurile tatalui adoptiv a fost facuta?
Din pacate, nu va putem ajuta, atata timp cat proprietarul bunurilor este in viata poate face ce vrea cu ele ( vinde, amaneta...) si nu trebuie sa dea socoteala nimanui, nici sa lase ceva mostenire copiilor.
Rezerva succesorala intervine in alte cazuri ( in caz de donatie sau vanzare "deghizata"...), nu in cazul expus de dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rezerva succesorala intervine in cazul in care mama dvs incheie o liberalitate, adica un testament sau o donatie.
Asadar, nu e cazul dvs.
Traieste si tatal adoptiv! Mama adoptiva vrea sa vanda ca sa nu intru eu in posesie.
Va multumesc mult!!

raluk0207 a scris:

Rezerva succesorala intervine in cazul in care mama dvs incheie o liberalitate, adica un testament sau o donatie.
Asadar, nu e cazul dvs.

Tatal detine o cota parte din acele bunuri? Adica este coproprietar cu mama?
Daca da, poate spune ca nu doreste sa vanda si nu se vor vinde acele bunuri, cel putin nu pana la un eventual partaj...

Alte discuții în legătură

Mostenire teren agricol octavian63 octavian63 Buna ziua tatal meu a dobandit prin retrocedare de la bunicul sau un teren agricol ; intrebarea mea este daca la decesul lui mama mea va avea drept de ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie labuta labuta Ce act trebuie sa faca mama mea pentru partea care vrea sa mi-o dea mie dar sa nu am drept decat eu tinand cont ca sotul meu are copii din alta casnicie cu ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie ContSters255863 ContSters255863 Daca persoana Giumbix a donat catre fii lui proprietatile pe care le-a avut, adica un apartament de 4 camere si un apartament cu 3 camere catre un fiu, iar ... (vezi toată discuția)