avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa de la parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa de la parinti

Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este procedura? multumesc
Cel mai recent răspuns: Irene39 , utilizator 21:30, 5 Mai 2017
Mai aveti frati?
Apartamentul a fost achizitionat in timpul casatoriei parintilor, a apartinut tatalui anterior casatoriei?
Mama are unde sa locuiasca daca va vinde?
Daca nu aveti frati mama va poate ceda cota ce ii revine in urma succesiunii si apoi va poate vinde sau dona cota ei.
Aveti in vedere ca in cazul vanzarii sotia dvs va detine o cota iar in cazul donatiei nu va detine nicio cota din apartament. Aceste variante le puteti avea in vedere in cazul unui eventual divort, nu se stie niciodata ce rezerva viitorul.
Buna seara,
Fara dezbaterea succesiunii nu se poate face nimic.
Mama va poate fie vinde fie dona partea domniei sale.
Implicatiile vanzarii: in caz de divort (Doamne fereste) bunul se imparte.
Implicatii in cazul donatiei: In caz de divort bunul este doar al dumneavoastra (este bun propriu).
Mama poate sa-si pastreze dreptul de abitatie viagera.
Apartamentul a fost cumparat de părintii mei. Intre timp tatăl meu a murit iar eu si sora mea am locuit impreuna cu mama. In urma cu 2 ani sora mea si.a cumparat o casa si s.a mutat. Ma gândeam sa cumpăr apartamentul prin programul prima casa iar mama, cu o parte din bani, sa.si cumpere o garsoniera. Se poate?
Chiar daca sora si-a cumparat casa si s-a mutat nu presupune ca renunta la mostenirea din partea tatalui.
Functie de valoarea de piata a apartamentului, cotele detinute de fiecare dupa succesiune, valoarea unei garsoniere, optiunea surorii de a va dona sau nu cota, calculati valoarea creditului ptr a putea achizitiona garsoniera. Eventual cumparati si cota surorii daca valoarea cotei mamei este mai mica decat valoarea garsonierei. Iar sora sa doneze banii mamei sau sa ii dea pur si simplu.
Sau , în momentul dezbaterii succesiunii se poate face și un partaj succesoral. Sora renunță la cota sa parte sau va cedează cota sa parte , la fel și mama poate proceda. Ori renunță amândouă la succesiune și dvs deveniți unic moștenitor al defunctului dvs tata. Iar mama va poate dona partea sa din apartament care nu intra la succesiune. DONATIE recomand! Nu știm niciodată ce ne rezerva ziua de mâine..

Alte discuții în legătură

Bună seara. mama mea dorește sa facă succesiunea după tatăl ... Adrianaaaaaa Adrianaaaaaa Bună seara. Mama mea dorește sa facă succesiunea după tatăl meu, iar partea lui dintr-o casa, sa fie împărtita la copii, respectiv mie și surorii mele. ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite in timpul casatoriei LoredanaP LoredanaP Buna ziua, Sora mea are o casa pe care a cumparat-o in parte cu banii de pe o garsoniera - aceasta garsoniera a fost a mamei mele - vinderea garsonierei si ... (vezi toată discuția)
Renuntare la masa succesorala dupa succesiune juanfernandez juanfernandez Buna,doresc sa ma lamuriti intro chestiune legata de mostenire.Tatal meu vitreg a decedat acum o luna de zile iar in urma lui ca mostenitori legali au ramas ... (vezi toată discuția)