Copilul are carte de identitate italiana valabila doar in italia... daca obtin sentinta, pot sa calatoresc cu copilul in baza a CI italiana( schimbata in basa semtintei , deci valabila in toata Europa )?
Buna serata, am un copil de 6 ani si amandoi avem cetatenie romana italiana... eu sunt romanca so tatal la fel... Copilul s- a nascut in afara casatoriei dar a fost recunoscut... tatal l-a abbandonat dupa 22 de luni ... copilul L- nascut in Italia ira cetatenie am obtinuto eu in baza contractului de munca... dupa 4 ani am certi custodia esclusiva a minorului pron tribunal... am obtinuto, tatal nu s- a presentar... aceasta hotarare a devenit irrevocabila pe 27 mai 2018... pana azi nu a fost è liberata...ok.. intrebarea mea sete: in aceasta situazione cum pot sa duc copilul la bunici materni? Mentionez ca minorului nu are pasaport doar carte de identità It valabila pe teritoriul italian ( deoarece a fost semnata doar de mine nu si de tatal minorului)... As d’oro sa trimit copilul in vacanza indotti de bunica . Cum trebuie sa procedez? Astept ci nerabdare raspunsul dumneavoastra si va multumesc anticipat! Pe curand!