avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calatoria minorului cu dubla cetatenie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calatoria minorului cu dubla cetatenie

Buna serata, am un copil de 6 ani si amandoi avem cetatenie romana italiana... eu sunt romanca so tatal la fel... Copilul s- a nascut in afara casatoriei dar a fost recunoscut... tatal l-a abbandonat dupa 22 de luni ... copilul L- nascut in Italia ira cetatenie am obtinuto eu in baza contractului de munca... dupa 4 ani am certi custodia esclusiva a minorului pron tribunal... am obtinuto, tatal nu s- a presentar... aceasta hotarare a devenit irrevocabila pe 27 mai 2018... pana azi nu a fost è liberata...ok.. intrebarea mea sete: in aceasta situazione cum pot sa duc copilul la bunici materni? Mentionez ca minorului nu are pasaport doar carte de identità It valabila pe teritoriul italian ( deoarece a fost semnata doar de mine nu si de tatal minorului)... As d’oro sa trimit copilul in vacanza indotti de bunica . Cum trebuie sa procedez? Astept ci nerabdare raspunsul dumneavoastra si va multumesc anticipat! Pe curand!
Minorul are certificat de nastere romanesc? Hotararea judecatoreasca a fost pronuntata in Romania?
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2018
ContSters82289, utilizator
Minorul are certificat de nascere romanesc eliberat de consulatul roman in Italia...ora sentinta s-a pronuntat pe data de 27.04.2018
Sentinta s-a pronuntat in Romania
Dacă aveți custodie comună va trebuie acordul tatălui chiar daca minorul are dubla cetățenie.
Încercați să obțineți rapid hotărâre judecătorească pentru ieșirea din tara daca tatăl nu este de acord si faceti dovada refuzului în instanța.

Dacă aveți custodie exclusivă va trebuie hotărârea redactată si legalizată.
Să urgenteze redactarea hotararii avocatul în acest caz.
Exista aceasta posibilitate dar daca nu este redactată nu este definitivă...si trebuie un nou proces daca va grăbiți...

Dacă nu aveți hotărârea legalizată aveti deocamdată custodie comună...
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Copilul are carte de identitate italiana valabila doar in italia... daca obtin sentinta, pot sa calatoresc cu copilul in baza a CI italiana( schimbata in basa semtintei , deci valabila in toata Europa )?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunostere sentinta custodie exclusiva italia in romania (sentinza italiana) NICOLETACOBZARU44 NICOLETACOBZARU44 am primit autoritatea parinteasca esclusiva in Italia.Ce trebuie sa tav va hotarirea da due recunoscuta in Romania.am sii copii cu pasapoartele espirate.va ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor italian carm3n45 carm3n45 Buna ziua! Sunt casatorita ....dar despartita in fapt,cu un cetatean italian si am un copil de 12 anisori , nascut in italia ( pasaport italian expirat in ... (vezi toată discuția)
Cetațenia romana minor 14 ani Claudiu Iordache Claudiu Iordache Care sunt pasii de urmat pentru obtinerea cetateniei romane si pentru eliberarea carti de identitate pentru un minor de 14 ani nascut in italia, cu mama ... (vezi toată discuția)