avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pasaport minor italian
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pasaport minor italian

Buna ziua! Sunt casatorita ....dar despartita in fapt,cu un cetatean italian si am un copil de 12 anisori , nascut in italia ( pasaport italian expirat in prezent).l am dat in judecata in Romania pt pensia alimentara, ramanand definitiva si irevocabila sentinta, copilul ramane in custodia mea la domicliul meu ,iar tatalui i a dat drept de vizita (2 ori pe luna, dar nu l viziteaza). Imi mai trebuie procura de la el sa i fac pasaport daca copilul e in custodia mea? Mentionez ca minorul are certificatul transcris in Romania si ca are pasaportul italian expirat din 2012! Trebuie sa ma duc la consulatul italian din Romania? Si o ultima intrebare .Pot pleca cu copilul in londra fara acordul tatalui? Multumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2015
carm3n45, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:48, 28 Februarie 2015
daca in sentinta scrie ca aveti custodie exclusiva nu
Nu, nu scrie . Scrie doar ca imi este incredintat mie si tatal are drept de vizita de 2 ori pe luna.
atunci aveti nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa stiu , daca se poate adriano06041 adriano06041 ma numesc adrian , sunt cetatean roman cu acte de rezidenta la londra. am trait in concubinaj cu o femeie timp de 4 ani in londra , in urma caruia a rezultat ... (vezi toată discuția)
Unde este dreptul minorului de 6 ani ? damatteo damatteo Prin hotărâre judecătorească minorul vine incredințat mamei , iar amândoi ( mamă si copil ) au rezidență in Italia . Se duc in România iar la ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita minor damian_lovesyou damian_lovesyou Buna ziua, m-a adresez dv. cu o anumita problema in legatura cu un program de vizita minori, si anume: In urma unei relatii de aproape 10 ani dintre mine si ... (vezi toată discuția)