avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare program vizita minor

Buna ziua, m-a adresez dv. cu o anumita problema in legatura cu un program de vizita minori, si anume:
In urma unei relatii de aproape 10 ani dintre mine si d-ra ...... a rezultat un copil , respectiv o fetita , nascuta pe 29-07-2004,in localitatea IASI.
Cand fiica noastra avea 1 an, mama ei a hotarat sa plece in Italia,copilul ramanand cu mine, iar la putin timp a hotarat sa se desparta de mine, ceea ce sa si intimplat.De la acel moment si pana a inplinit fiica mea 6 ani copilul a locuit cu mine in Romania, iar mama ei in Italia. In tot acest timp mama si-a vizitat fiica o singura data cand copilul avea 3 ani.Dupa aceasta data s-a derulat un proces in care in prima instanta am castigat eu cusatodia copilului iar mama a fost obligata sa plateasca o pensie alimentara , lucru pe care nu l-a facut. In tot acest timp copilul a locuit cu mine , cu mama mea si cu sora mea care este educatoare , si in acelasi timp educatoarea fiicei mele. Cu toate acestea in faza urmatoare a procesului , respectiv apel, copilul a fost castigat de mama, care ceruse custodia pe teritoriul Italiei acolo unde locuia. Intre timp dat fiind situatia economica din tara am fost nevoit sa plec si eu o perioada in strainatate , respectiv Anglia, pt a-mi putea plati avocatii .Ttrebuia sa urmeze o a treia faza a procesului... recursul.... , fapt ce nu sa mai intamplat deoarece eu cu mama copilului am ajuns la o conventie , si anume eu sa nu mai continui procesul , care ar mai fi durat o perioada destul de lunga, si sa-i dau ei copilul , iar in schimb ea sa fie de acord cu un program de vizita pe care l-am stabilit impreuna.
Acest lucru sa concretizat , am facut o conventie la un notar public consiliati de un avocat, iar apoi acea conventie a fost tradusa in trei limbi Romana, Italiana si Engleza, au fost legalizate si apostilate de catre Judecatoria IASI. Cu aceasta conventie depusa la dosarul instantei , procesul sa incheiat si fetita locuieste cu mama ei in Italia , incepand cu luna iunie 2010.
Problema mea este urmatoarea: ...odata ajunsa in Italia d-ra ...... , nu respecta programul meu de vizita, iar de aproape 2 ani eu mi-am vazut fetita doar de 2 ori: o data a venit ea la mine pt o saptamana, in luna februarie 2011 , si o data am fost eu la ea o saptamana de pastele ortodox din 2011, In luna iulie 2011 fetita trebuia sa fie in vizita in Romania la domiciliul meu pe toata perioada lunii, lucru care nu sa intamplat copilul nu a fost adus de catre mama, mai mult decat atat nici eu nu am putut sa merg sa o iau deoarece fetitei ia expirat pasaportul inca din luna iunie a anului 2011, si de atunci si pana acum
la momentul in care scriu aceasta scrisoare , d-ra ......., nu a binevoit sa mearga cu copilul la consulat sa i se emite un alt pasaport , in felul acesta obstructionand copilul sa calatoreasca in afara Italiei, atunci cind programul de vizita o cere, sau pt o alta problema care ar putea aparea imprevizibil....In luna iulie2011 m-am prezentat la Oficiul de protectie al copilului IASI, unde am fost primit in audienta la sectia abuzuri , si am fost sfatuit de cei de acolo ca, in cazul meu sa ma adresez direct AMBASADEI ROMANIEI din Italia, ... in luna decembrie 2011 m-am adresat Consulatului Romaniei din Milano..care a actionat promt si in cateva zile dra........ a fost adusa la Consulat unde s-au facut demersuri pt emiterea pasaportului fiicei mele si, a dat o declaratie angajament in scris.. ca va respecta programul de vizita.Au trecut si sarbatorile de iarna si bineinteles nu am putut sa-mi iau fetita la mine pt ca emiterea pasaportului dureaza pana la 3 luni. In continuare dnr......sfideaza orice si oricine , si nici pana la momentul asta nu stiu daca a scos pasaportul fiicei mele, pt ca acum de paste copilul trebuia sa fie in vizita la mine, iar ea nu mi-a dat nici un raspuns in acest sens. Acum am ajuns la momentul la care sa i-mi prezint situatia pe acest forum si va rog respectuos si din suflet sa a-mi dati un sfat in ce as putea face in acest caz .

Eu astept un raspuns de la dumneavoastra si dupa caz va voi pune la dispozitie orice sau informatie de care aveti nevoie.
Eu va MULTUMESC anticipat, si va urez un Paste fericit fericit.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:24, 10 Aprilie 2012
As dori sa mai stiu in legatura cu cele relatate mai sus , daca pot deschide o actiune in instanta prin scrisoare sau email(sau in orice alt fel ), eu nefiind in tara.
Puteti trimite prin posta prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire actiunea dvs. semnata.
Este insa cerere de chemare in judecata si nu scrisoare.

Trebuie sa cunoasteti adresa instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport minor Maria101092 Maria101092 Buna seara...sunt in Italia si am fata de 5 ani in Romania...tatal ei este si el aici dar e inchis...de pasti vreau sa aduc fata in vacanta insotita de ... (vezi toată discuția)
Fetita mea refuza sa se intoarca la mama damian_lovesyou damian_lovesyou Buna ziua, as dori sa aflu ce se poate intampla, sau ce ma indrumati sa fac , daca fetita mea in varsta de 9 ani refuza sa se intoarca la mama??. si ... (vezi toată discuția)
Tata absent si iresponsabil vs deptul copilului de a avea acte romanesti ana s ana s buna. va scriu din Spania. am o tiruatie complicata si nu stiu ce sa fac fiica mea in varsta de 8 luni s-a nascut aici in Spania, a fost inregistrata la ... (vezi toată discuția)