avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1771 soluții astăzi
Forum Activitate NGabriel

Activitate NGabriel

Buna ziua!
Lucrez la o societate(operator de servicii publice) al cărui asociat unic este UAT-ul și până la aceasta dată UAT-ul nu a desemnat reprezentanții săi în AGA. Conform OUG 109/2011(guvernanța corporatistă) "numărul reprezentanților statului în AGA este de maxim doua persoane".
Anul acesta a apărut OUG 57/2019(noul cod administrativ) care la art. 132 prevede că "... Municipiile sunt reprezentate de drept în adunările generale ale asociaților de dezvoltare intercomunitară și în adunarea generală a operatorilor regionali și locali de către primari."
Tot OUG 57/2019 prevede la art. 129 alin. 3 lit. d) atribuțiile consiliului local "exercită, în numele UAT , toate drepturile și obligațiile corespunzătoare participațiilor deținute la societăți sau regii autonome, în conditiile legii."
Până la urmă cine reprezinta UAT-ul în AGA? Primarul sau consiliul local?
Buna seara!
Lucrez la un SA al unei primarii avand capital de stat 100% iar membrii AGA sunt consilierii locali, 19 la numar. Pentru data de 25.06.2018 s-a convocat AGA dar actionarii nu au fost instiintati cu 30 de zile inainte de sedinta, Doi dintre acestia au primit dosarele de sedinta dar au refuzat sa semneze Convocatorul invocand faptul ca nu au fost instiintati in termenul de 30 de zile si astfel nu s-au prezentat la AGA. Sedinta nu a avut loc in lipsa semnaturii acestora pe motiv ca nu au fost anuntati practic toti actionarii. Problema este ca in 5 zile mandatul administratorului expira iar societatea risca sa ramana fara conducere. Acesta fiind si punctul cel mai interesant de pe oridinea de zi: Numirea unui nou administrator. Societatea nu are consiliu de administratie ci este condusa de director numit de catre actionari.
Intrebarile mele sunt:
1. Se poate tine sedinta si fara cei doi actionari care refuza sa participe in mai putin de 30 de zile de la data convocarii?
2. Cine asigura interimatul pana se numeste un nou director daca s-ar relua procedura de convocare a AGA si ar dura 30 de zile?
Va rog sa-mi precizati si articolele de lege care stau la baza.
Multumesc anticipat!