avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Reprezentanti UAT in AGA
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Reprezentanti UAT in AGA

Buna ziua!
Lucrez la o societate(operator de servicii publice) al cărui asociat unic este UAT-ul și până la aceasta dată UAT-ul nu a desemnat reprezentanții săi în AGA. Conform OUG 109/2011(guvernanța corporatistă) "numărul reprezentanților statului în AGA este de maxim doua persoane".
Anul acesta a apărut OUG 57/2019(noul cod administrativ) care la art. 132 prevede că "... Municipiile sunt reprezentate de drept în adunările generale ale asociaților de dezvoltare intercomunitară și în adunarea generală a operatorilor regionali și locali de către primari."
Tot OUG 57/2019 prevede la art. 129 alin. 3 lit. d) atribuțiile consiliului local "exercită, în numele UAT , toate drepturile și obligațiile corespunzătoare participațiilor deținute la societăți sau regii autonome, în conditiile legii."
Până la urmă cine reprezinta UAT-ul în AGA? Primarul sau consiliul local?
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2019
NGabriel, utilizator

Alte discuții în legătură

De cine asculta reprezentantul legal al unei asociatii non profit, asociat unic intr-un srl, de ag sau de cd? Victoren Victoren O asociatie organizație non-guvernamentală și non-profit cu membri SRL-uri, a devenit asociat unic si administrator al unui alt SRL si si-a desemnat un ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitatea primar Mirela8383 Mirela8383 Buna ziua!Un primar poate fi si asociat unic la un SRL? (vezi toată discuția)
Incompatibilitati sfdolce sfdolce este incompatibila profesia de avocat cu cea de viceprimar ? de remarcat faptul ca viceprimarul este demnitar ca si deputatul si senatorul care este ... (vezi toată discuția)