avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Activitate minouche

Activitate minouche

Multumesc pentru toate aceste informatii.
Sper ca la unul dintre credite,care are asigurare in caz de deces, sa fie acceptat dosarul de daune,iar cei 2 copii mostenitori sa renunte la partea lor de mostenire si sa rezolv cumva cu cealalta banca,unde datoria este mai mica.
Voi reveni cu detalii pentru a va tine la curent cu rezultatul demersurilor mele.
Toate cele bune!
Minouche
Multumesc pentru raspuns.
Pana la gajul general pe bunurile din succesiune banca poate pune poprire pe salariile mostenitorilor care au acceptat partea lor din masa succesorala?
Creditul este de nevoi personale si nu a avut garantii imobiliare.De aceea intreb daca nu mai exista venituri ca urmare a decesului,poate banca sa puna sechestru pe bunurile imobiliare din masa succesorala?
Multumesc pentru toate informatiile furnizate.
Acum am inteles.
As dori sa mai stiu urmatoarele:
1.Banca ma considera si pe mine mostenitor al datoriilor,chiar daca creditul a fost facut inainte de casatorie?
2.Daca da,datoriile catre banca vor fi preluate si din procentul meu de 50% sau numai din partea de mostenire care mi se va cuveni din restul de 50%,care se va imparti cu ceilalti mostenitori.
3.Daca nu initiaza nimeni succesiunea,ce va face banca-cum va pune sechestru pe bunurile defunctului pentru a-si recupera datoria -exista vreun articol de lege care sa oblige mostenitorii sa initieze succesiunea?
4.Daca creditul nu a fost garantat cu imobilele din masa succesorala,poate banca sa puna sechestru pe aceste imobile pentru a recupera datoria?

Va multumesc!
Nu stiam de partaj.Mai intai se face partajul-intre mine si mostenitori si dupa aceea succesiunea.Nu inteleg?Ma puteti ajuta?
Sotul meu a decedat.Are doua credite neachitate contractate inainte de casatorie.Are 2 copii din alta casatorie mostenitori.Avem 2 imobile in comun cumpmarate in timpul casatoriei.Dupa succesiune cine va prelua si datoriile-doar copiii sau sotia impreuna cu copiii,proportional cu cota din succesiune?
Va multumesc.

As dori raspuns la intrebarile pe care le-am pus in comentariul de pe forum si anume:
1.Argumentati de ce contibuabilii au obligatia sa solicite organelor fiscale competente inregistrarea in scopuri de TVA, daca inceteaza situatia care a condus la scoaterea din evidenta.
2. "Persoanele impozabile carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA datorita inactivitatii temporare, inscrise in registrul comertului, potrivit legii, trebuie sa solicite organului fiscal competent inregistrarea in scopuri de TVA, daca inceteaza starea de inactivitate temporara"-precizati legea si articolul din lege.
3.Daca dupa expirarea termenului de inactivitate temporara nu facem cerere pentru reluarea activitatii la registrul comertului, ce se intampla?
4.ANAF inregistraza contribuabilul din oficiu,doar daca acesta face cerere de inscriere de mentiuni la registrul comertului pentru reluare de activitate?
5.Poate altcineva in afara de contribuabil sa faca cerere de mentiuni pentru reluarea activitatii?
Multumesc pentru raspuns.Dar cum ramane cu creanta care a intrat in banca in luna noiembrie?Contabilul mi-a spus ca nu se pot incasa bani fara ca societatea sa nu fie activa si nu cu activitatea suspendata.
Am depus cerere la Reg.Com.Bucuresti pentru reluare activitate SRL incepand cu 01.11.2009,deoarece trebuia sa-mi intre o creanta.Aceasta a intrat si doresc sa fac din nou suspendare de activitate,dar nu stiu daca pot deoarece hotararea pentru reluare iese abia in aprilie 2010,iar eu doresc suspendarea cu 10.12.2009.
Astept detalii.Multumesc.Carmen