avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Activitate therealovy77

Activitate therealovy77

Buna ziua. Ma numesc Iatropol Ovidiu si sunt din Braila.
Este vorba de un apartament cumparat in 2003, cu balcon la parter, balcon construit fara autorizatie (pe vremea aceea mai greu). Balconul a fost construit inainte de 2001, exista la cadastru un releveu din noiembrie 2000 in care este trecut balconul cu masuratori.
Am fost la cadastru (O.C.P.I. Brăila) pentru o actualizare a cartii funciare (deoarece pana acum nu se trecea si balconul in extrasul de carte funciara) si mi s-a spus ca se poate face o actualizare fara sa mai fac proiect, potrivit Legii 127/2013, articolul 37, alineatul 5, dar trebuie actualizate masuratorile. Am adus o persoana autorizata care le-a efectuat, dar a constatat si trecut in act ca balconul este cu 0,65m pe spatiul public (latimea balconului este de 1,65m) si m-a trimis la primarie sa fac contract pe acet teren.
Acolo au inceput problemele: mi s-a spus foare clar si raspicat ca acel contract se face pe baza unui certificat de urbanism care la randul lui are nevoie de autorizatie de constructii, exact ceea ce eu am vrut sa evit. Cand le-am pomenit de legea 127/2013, mi-au spus ca nu ii intereseaza, ei merg dupa metodologia si legile lor.
Ce pot face acum? Am vreo sansa sa ma pot folosi de Legea 127/2013 sau trebuie sa o iau pe calea ce lunga si costisitoare (as vrea sa o evit in primul rand datorita faptului ca sunt niste vecini "necooperanti", dar si datorita costurilor materiale si de timp)?
Multumesc.