Tocmai ca el nu si-a modificat activitatea profesionala, lucreaza efectiv in continuare la aceeasi societate ca si in momentul divortului decat ca nu mai figureaza ca angajat ci prin contract de prestari servicii intre societatea respectiva si societatea nou infiintata pe numele iubitei lui. Banii ajung tot la el intr-un final.
In acordul parental scrie: "Parintele separat de minori, respectiv tatal, va executa aceasta obligatie in bani, lunar, reprezentand 1/3 din venitul lunar net al tatalui, stabilindu-se suma de 1800lei, suma calculata avand in vedere salariu net al acestuia de la data prezentului acord..."
Nu se pune problema de recuperat ceva, eu consider ca este acoperit de aceasta exprimare. Speram insa sa pot dovedi in instanta schema facuta in mod clar pentru reducerea alocatiei de intretinere chiar daca el nu are o reducere a veniturilor.
Buna ziua! Situatie eludare plata pensie alimentara
Sa va expun clar pentru a-mi putea da un raspuns in cunostinta de cauza: In urma cu un an am divortat de tatal copiilor mei, doi la numar, prin act notarial si am facut in acelasi timp si partajul.
Eu am ramas impreuna cu copiii in apartamenul familiei prin preluarea contractului de credit ipotecar pe care il aveam si prin plata unei sulte de 20.000 euro iar tatal s-a angajat sa le plateasca minorilor o treime din venitul sau net (adica 1800 lei pt ambii copii), desi ma amenintase anterior ca va face tot posibilul sa plateasca cat mai putin posibil.
Acum, dupa un an, si-a pus amenintarea in aplicare. A infiintat in luna aprilie un SRL avand-o pe mama lui drept administrator si asociat unic. Ulterior, in luna iulie mama a cedat firma iubitei lui, firma la care el s-a angajat incepand cu data de 1 august pe un salariu redus la jumatate, reducand in acelasi timp si suma de bani pe care o vireaza pentru intretinerea copiilor la 1170lei. Partea cea mai interesanta este ca el presteaza in continuare servicii tot la societatea la care era angajat in momentul divortului, probabil printr-un contract de colaborare intre cele doua societati. Sper ca am fost destul de clara in exprimare.
Intrebarea mea este daca am vreo sansa in instanta sa dovedesc ca toate acestea au fost facute in scopul de a diminua alocatia de intretinere a copiilor?
Mentionez faptul ca in tot acest timp nu i-am creat nicio neplacere sau impediment in privinta mentinerii legaturii sale cu copiii, din contra el este cel care nu petrece cu ei atata timp cat a solicitat prin acordul parental, gasind mereu scuze ca nu ii poate lua.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Teava a fost transportat prin purtare de ambele persoane, si client si manipulant. In timp ce o carau manual, ambii au scapat teava din mana si cazut pe piciorul clientului. Clientul s-a vaitat pe loc, incidentul fiind vazut si de alti angajati dar nu a anuntat in mod oficial vreun superior. Acum dupa o luna si jumatate spune ca vrea sa dea angajatul in judecata. (nu exista camere de supraveghere)
Buna ziua!
In urma cu aproximativ o luna si jumatate un client si-a cumparat de la magazinul nostru teava rectangulara. In timp ce o transporta la masina impreuna cu un manipulant de marfa, angajat al nostru, au scapat teava care a cazut pe degetele clientului. Acum clientul a venit la noi spunand ca a a avut un deget la picior rupt si ca a fost la spital. Mentionez ca in urma cu o luna noi i-am desfacut contractul de munca manipulantului. Ce raspundere avem noi ca angajator? Clientul spune ca se va indrepta impotriva angajatului dar credem ca doreste sa ii dam noi bani ca sa nu mearga in instanta.
Va multumesc!