avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Activitate

Activitate

Deci trebuie să ne dăm mama (minorelor) in judecată ca să eliminăm din certificatul de naștere numele tatălui meu!Deci e singura soluție la rezolvarea noastră?Nu știu care sunt procedurile și de aceea v-am întrebat,nu am trecut prin așa ceva și ne este foarte greu...avand în vedere că mama a plecat in 2006 și ne-a lasat cu tata ca mai apoi sa cunoasca pe altcineva si rezutand mai apoi 2 copii care nu au legătură cu tata dar la aceea vreme inca figurau căsătoriți....am mai intrebat în stânga și în dreapta ce e de făcut avand in vedere problema noastră si asa complicată.Stiu că D-voastra știți ce e de făcut și cum trebuie procedat ,mar ajuta orice sfat sau îndrumare!Vă mulțumesc pentru toate mesajele și imi cer scuze daca am zis ceva ne la locul lui!Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok!Acum că tata nu mai trăiește cine ar trebui sa facă demersul copiilor si care ar fii procedura in cazul asta!Ca sa elimin cei doi moștenitori care nu sunt ai lui ? Banuiesc ca mama avand in vedre ca in declarația de divort se specifică că urmează procedura de recunoastere a paternitati ceea ce ea nu a facut sau nu sa facut!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cei de la primărie spun ca apar si cele 2 fete si ca trebuie sa le mentionez si pe ele!Eu nu sunt deacord cu acest lucru!Cu mama nu prea avem o legătură si nici nu stim unde locuiește!Mi sa mai spus ca doar daca ea vine sa dea o declarație la notar si sa recunoasca ca cele doua nu au nici un drept la moștenire si ca sunt ale concubinul !Voi ce parere aveti cu aceasta declarație din partea ei voi soluționa problema?Mulțumesc!
acest răspuns util
Din punctul vostru de vedere vi sar parea normal ca alți sa beneficieze de o moștenire care nici macar nu o merita acele 2 minore!Care nu are nici o rudenie de sânge cu al tatalui meu si care sunt facute cu un alt bărbat!Eu nu!Si de asta v-am pus intrebarea in speranța ca poate gasesc o rezolvare dar se pare ca nu!Mie greu,sunt singura care se zbate și nu mi se pare normal ca alti sa beneficieze moca ceea ce e al meu !Mulțumesc!
acest răspuns util
Bună seara !Am revenit cu o altă problemă referitoare la moștenire!În anexa 23 si 24 cei de la primărie spun ca apar si cele 2 fete iar daca declar ca sunt doar eu cu fratele meu imi spun ca fac ceva ce nu mi-aș dori si ca voi ajunge prin alte părți decat unde mi-as dori!După divorț tata a luat-o pe mama in spatiu si ca domiciliu figurează la casa tatălui meu împreună cu cele 2 fete,desi nu vad legatura ...menționez ca e divorțat in 2015 legal si casa e ca mostenire de la părinți tatălui meu...nu e împreună cu mama locuința!Ce ma sfătuiți și cum sa procedez legal avand in vedere si declaratia ei din divorț!Mulțumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tata nu trăiește...și in certificatul fetelor la rubrica tata apare numele tatalui meu !...Deci trebuie facut testul ADN celor 2 fete...care banuiesc căi foarte costisitor?
Tata nu trăiește...el era mostenitor de drep al unei case batranesti si 10 h de pământ in spate...aste e moștenirea lăsată de el!eu si cu fratele meu trebuie să facem acel act de moștenire dar pe lângă că suntem 2 frați legitimi ai defunctului mai sunt pe langa noi doi si doua fete care ii poarta numele de pe mama!mentionez ca ea a plecat de la el din anul 2007 și legal a divorțat tocmai in 2015 ...mama a recunoscut ca cele 2 fete sunt ale concubinul tata a abrobat asta și că renunta la vrun drept... problema ce ma frământă e ca daca depun actele de moștenire eu cu fratele meu apar si cele 2...ma încurcă la moștenire?
Ea a dovedit ca cele 2 fete sunt ale concubinul in instanță. Pe baza acestui act de divorț se pot înlătura cele 2 fete sau nu sunt suficiente dovezile din hotărârea de divorț?
Buna ziua!Vreau sa dezbat moștenirea intre 2 frati legali ai tatălui meu...însă ce ma intereseaza e: tata e divorțat legal din 2015 de mama,însă ea a plecat din 2007...refacandu-si viața...ea cu concubinul ei are 2 fete ,acele 2 fete poarta numele de familie a tatalui meu care legitim nu este tatăl fetelor... in hotararea de divorț mama recunoaște ca nu sunt tatal fetelor si ca concubinul se ocupa de creșterea lor...ma pot afecta la moștenire?au dreptul la moștenirea tatalui meu daca ele le poartă numele dar care legal nu sunt ale lui?Mulțumesc!