avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau să dezbat moștenirea după tata, însă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau să dezbat moștenirea după tata, însă există două fete care în acte apar ca fiind ale lui pentru că mama, căsătorită fiind cu el, le-a făcut cu alt bărbat. Au ele dreptul la moștenirea tatălui meu?

Buna ziua!Vreau sa dezbat moștenirea intre 2 frati legali ai tatălui meu...însă ce ma intereseaza e: tata e divorțat legal din 2015 de mama,însă ea a plecat din 2007...refacandu-si viața...ea cu concubinul ei are 2 fete ,acele 2 fete poarta numele de familie a tatalui meu care legitim nu este tatăl fetelor... in hotararea de divorț mama recunoaște ca nu sunt tatal fetelor si ca concubinul se ocupa de creșterea lor...ma pot afecta la moștenire?au dreptul la moștenirea tatalui meu daca ele le poartă numele dar care legal nu sunt ale lui?Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Moștenirea se dezbate în baza actelor de stare civilă.
Ar fi bine sa va căutați avocat deoarece cazul va fi complicat si este mult.de analizat.
Trebuie facuta o analiză concretă de caz.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vreau sa dezbat moștenirea intre 2 frati legali ai tatălui meu

au dreptul la moștenirea tatalui meu

Eu nu am inteles a cui mostenire o dezbateti, cine a murit ?
Daca tatal dvs e decedat.. legal, sunt si acele 2 fete copiii tatalui dvs, insa daca va prezentati la mostenire si declarati ca tatal nu mai are si alti copii, nu ati minti cu nimic si exista sansa sa dezbateti succesiunea fara ele.
Daca tata avea casa unde si mama e coproprietar, va incurca, ca va trebui sa se prezinte cu hotararea de divort si atunci se vede ca legal, tatal are si alti 2 copii, iar procedura se va suspenda pana rezolvati cu tagada de paternitate, va trebui ca acel concubin ca tagaduiasca paternitatea.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Imprejurarea ca ele poarta numele de familie al tatalui dvs. este irelevanta.
Important este daca pe actul de nastere al acestora, la rubrica „tata„ figureaza tatal dvs.
Daca raspunsul este „da” atunci aveti o mare problema: legal ele au dreptul la mostenire de pe urma tatalui lor dovedit cu acte!
Va trebui prima data sa dovediti ca tatal dvs. nu este si tatal biologic al lor si ca nu au vocatie succesorala.
Daca tatal dvs. traieste la acest moment, ar fi bine ca el sa rezolve aceasta problema inainte de a deceda.
Daca la acest moment tatal dvs. nu mai traieste , va trebui dvs. sa rezolvati problema.Va fi cu mult mai greu decat daca o rezolva tatal dvs. cand era in viata.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tata nu trăiește...și in certificatul fetelor la rubrica tata apare numele tatalui meu !...Deci trebuie facut testul ADN celor 2 fete...care banuiesc căi foarte costisitor?
Tata nu trăiește...el era mostenitor de drep al unei case batranesti si 10 h de pământ in spate...aste e moștenirea lăsată de el!eu si cu fratele meu trebuie să facem acel act de moștenire dar pe lângă că suntem 2 frați legitimi ai defunctului mai sunt pe langa noi doi si doua fete care ii poarta numele de pe mama!mentionez ca ea a plecat de la el din anul 2007 și legal a divorțat tocmai in 2015 ...mama a recunoscut ca cele 2 fete sunt ale concubinul tata a abrobat asta și că renunta la vrun drept... problema ce ma frământă e ca daca depun actele de moștenire eu cu fratele meu apar si cele 2...ma încurcă la moștenire?
Ea a dovedit ca cele 2 fete sunt ale concubinul in instanță. Pe baza acestui act de divorț se pot înlătura cele 2 fete sau nu sunt suficiente dovezile din hotărârea de divorț?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2019
gi-jane2, moderator
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă veți merge la avocat va va expune o strategie concretă în funcție de întreaga situație.Trebuie gândite mai multe variante si examinate toate actele.
Dacă actionati haotic veti distruge variantele juridice.Incercati sa mergeți la avocat pentru elaborarea unei strategii si nu pentru a deschide efectiv un proces.Mare atentie deoarece avocații preferă să deschidă proces si nu sa examineze actele daca nu se vrea a se deschide proces deoarece oamenii nu vor sa plateasca decat in caz de proces.
testul ADN costa 2700 lei si 2700 lei x 2...
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii mircealoko mircealoko buna ziua.am o mare problema.eu impreuna cu concubina mea (impreuna de 6 ani) avem un copil nou nascut.ea este casatorita de 20 de ani dar nu mai este cu sotul ... (vezi toată discuția)
Divort:ce nume va avea bebelusul? alexa-rozi alexa-rozi Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Sunt insarcinata si sunt in divort.Tatal copilului este un barbat cu care traiesc de foarte multi ani,nu este cel cu care sunt ... (vezi toată discuția)
Sunt în divorț de peste un an și urmează să nasc peste puțin timp. cum să procedăm pentru ca tatăl natural să poată recunoaște copilul? EmaR. EmaR. Buna ziua, as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o situatie, sunt intr-un proces de divort de 1 an si 2 luni nefinalizat inca, intre timp am intrat intr-o ... (vezi toată discuția)