avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Activitate mango

Activitate mango

Răspuns la discuția Desfiere
Nu as putea sa mostenesc parintii adoptivi. Acestia m-au ajutat atunci cand am avut nevoie, dar acum nu as vrea ca celalalt copil al lor sa imparta ceva cu mine. Cred ca atunci cand unul dintre parintii mei adoptivi nu va mai fi, voi renunta la partea mea din mostenire (am auzit ca se poate), iar partea mea de mostenire ii va reveni fratelui meu adoptiv.
Masa succesorala atat a parintilor mei naturali cat si a parintilor adoptivi ar fi cam aceeasi, deci nu as fi avantajata daca as mosteni din partea parintilor naturali. Dimpotriva. As avea ceva probleme cu sora mea.
Poate ca ar fi mai simplu sa ma desfiez atunci cand nu vor mai fi parintii mei adoptivi. Cred ca atunci nu ar mai trebui sa caut un motiv, ca acum. Apropo, am fost adoptata cu drepturi depline.
Totusi, nu inteleg de ce instanta nu ar fi de acord cu aceasta desfacere a desfierii atunci cand atat parintele natural (in viata) cat si parintii adoptivi sunt de acord.
Răspuns la discuția Desfiere
Intr-adevar, doresc aceasta desfiere deoarece sora mea doreste toata mostenirea parintilor mei, iar parintele meu (in viata) considera ca nu ar fi corect ca sora mea sa primeasca toata mostenirea, dar nu are alta solutie de a-mi ceda o parte din mostenire. Un contract de vanzare - cumparare in care sa-mi vanda partea lui din mostenire nu ar fi echitabil pentru copiii lui: parintele meu natural mi-ar vinde 5/8 din masa succesorala, iar sora mea ar avea 3/8 din masa succesorala.
Aceeasi parere o au si parintii adoptivi referitor la mostenirea ce mi-ar reveni din partea parintilor naturali.
Sora mea nu este de acord ca sa impartim nimic din mostenire dupa ce nu va mai fi parintele meu natural.
Credeti ca acest motiv ar fi suficient in instanta?
Discuție Desfiere
La varsta de 15 ani am fost infiata. Acum, la 45 de ani, doresc sa ma desfiez. Este posibil acest fapt, tinand cont ca numai unul din parintii naturali mai traieste? Acesta este de acord sa ma desfiez. Parintii adoptivi sunt si ei de acord cu aceasta dorinta.
Ce demersuri sunt necesare? Ce acte sunt necesare si unde pot fi depuse? Cat poate dura acest lucru? Cam costa aceasta desfiere?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Vanzare cota indiviza imobil
Procesul de iesire din indiviziune poate fi judecat de o instanta dintr-un oras pe care-l prefer? Fratele meu poate schimba orasul in care se va judeca procesul?
In cel mai fericit caz, cam cat timp dureaza un astfel de proces?
Expertiza de evaluare a imobilului cam cat costa (cota de piata a imobilului este aprox. 40000 euro). Daca valoarea data de expertiza este mai mica decat cota de piata, se poate cere o reevaluare?
Cine plateste expertiza si deschiderea procedurii de iesire din indiviziune?
Daca eu (reclamantul) trebuie sa platesc aceste cheltuieli, pot cere fratelui meu rambursarea acestor cheltuieli la sfarsitul procesului?
Va multumesc anticipat pentru respunsuri.
Printr-un certificat de mostenitor detin 3/8 cota indiviza dintr-un imobil (un apartament de 2 camere). As dori sa vand aceasta parte sau sa obtin despagubirea pentru partea ce mi se cuvine. Cum procedez, avand in vedere ca fratele meu, detinatorul celorlalte 5/8 din imobil, nu poate/nu vrea sa vanda acum partea lui? In imobil nu locuieste nimeni in acest moment.
Exista o lege care-l poate obliga sa vanda acum, chiar daca are partea majoritara?
Va multumesc anticipat.
Cu respect,