avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate Zyraxes_2009

Activitate Zyraxes_2009

Buna ziua.
Un SRL avand 2 asociati (sot si sotie, sotia fiind si administrator) si niciun angajat din dec.2018, dorea suspendarea activitatii.
Intrucat urma sa se mai incaseze pretul pe un serviciu prestat in dec. 2018 catre un Consiliu Judetean, dar care urma sa fie facturat si apoi incasat la o data precizata de dansii ulterior (dupa insusirea proiectului ce a facut obiectul serviciului prestat de catre o comisie speciala care la data predarii lucrarii nu era inca infiintata), varianta suspendarii nu a mai fost luata, provizoriu, in calcul.
Dar intrucat unul din sotii asociati a devenit din ian 2019 functionar public, li s-a comunicat ca, pentru a nu fi in postura de incompatibilitate, ambii soti trebuie sa renunte la SRL, al carui obiect de activitate crea starea de incompatibilitate. Drept urmare cei doi soti s-au intrunit in AGA si au dat o Hotarare de cesionare a partilor sociale catre o terta persoana, hotarare ce a fost publicata in Monitorul Oficial.
Din diverse motive, cesiunea partilor sociale nu a mai fost finalizata (nu au mai fost intocmite restul documentelor necesare: actul constitutiv actualizat, contractul de cesiune, declaratia noului asociat, etc si nici nu s-au depus la Registrul comertului, neexistand).
In luna aug.2019 s-a putut in sfarsit factura si s-a incasat pretul si drept urmare acum se poate trece la suspendarea activitatii.
Intrebarile sunt urmatoarele: ce continut trebuie sa aiba hotararea de anulare a hotararii de cesionare si daca aceasta trebuie data de catre cei doi soti sau de catre tertul catre care s-a dorit cesionarea, tinand cont ca in afara de publicarea Hotararii la Mon. Oficial nu s-a mai finalizat cesionarea la Registrul comertului?
Asociatul devenit functionar public va mai fi in incompatibilitate daca firma va avea activitatea suspendata? Va multumesc!
Atentie! Legea 196/2018 spune ca de la 3 proprietari in sus trebuie infiintata asociatie de proprietari (vezi Art.1, Art.2 lit. (h), Art.18)