Intenționez să repar acoperișul pe cheltuiala mea și apoi să recuperez banii de la ceilalți 3 copropietari. Cum să procedez pentru a nu avea surprize în instanță?
Buna ziua, , intentionez sa repar acoperisul pe cheltuiala mea si apoi sa recuperez banii de la ceilalti 3 copropietari. Cum sa procedez pentru a nu avea surprize in instanta?
Buna ziua,
Acoperisul reprezinta "parte comuna" a imobilului unde locuiti, nu?
Daca da, eu as incepe prin contactarea unui avocat care sa le trimita o notificare legata de problemele existente la acest acoperis si modul de remediere a acestora, toate acestea in baza Art. 649 si urmatoarele din Codul civil.
Si eventuale daune cauzate dvs. de neluarea acestor masuri la timp ( inundatie locuinta, pereti uzi ce necesita zugravire...orice daune provocate de infilprarea apei prin acoperisul nereparat la timp)
da asa ma gandeam si eu ceva cu notificarea sa incep.... eu vreau sa inlocuiesc toata tigla , membrana etc , am oferta de la firma dar vreau sa procedez legal sa nu am surpriza sa imi respinga actiunea de rec banii in instanta... multumesc
Vedeti ca ar putea aparea o problema...
Care este starea actuala a tiglei, este "ok" sau trebuie schimbata pentru ca la precipitatii mai abundente se infiltreaza apa?
Aceaste probleme se pot remedia punctual sau este necesara schimbarea intregului acoperis?
Vecinii nu sunt obligatii sa suporte costul unei operatii de schimbare a intregi tigle daca actuala este in stare buna si eventualele probleme se pot remedia punctual...
Mai cereti si parerea unei alte firme, dar sa nu fie vanzator... acestia, pentru a vinde marfa, va pot spune multe...