avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate Rodica Manole

Activitate Rodica Manole

Soțul meu a vândut o proprietate de-a sa (casa bunicii sale, obținută cu 2 săptămâni înainte de căsătoaria cu mine, legal, în urma unui act de vânzăre-cumpărare). Pentru asta, și-a făcut un card pe numele său, pe care a primit banii obținuți din vânzarea casei sale. Are un prieten notar, cu care știu că se sfatuiește... În curând, urmează ca și eu să vând o mică proprietate primită moștenire de la părinții mei. El dorește ca banii obținuți să fie adăugați pe cardul său, astfel încât să poată cumpăra un apartament. (El mă asigură, cu cerul și pământul, că banii lui sunt și ai mei, iar banii mei sunt și ai lui, Practic, că am dpdv legal am avea dreptul egale. Dar eu nu cred acest lucru.) Aș vrea ca, în caz de divorț (căsnicia noastră nu stă tocmai bine), să putem separa banii investiți. Nu vreau niciun leu în plus decât merit – dar nici să fiu escrocată cu câteva mii de euro. Eu nu am un card al meu, în acest moment. Ce mă sfătuiți să fac, în așa fel încât, în caz de divorț, banii proveniți din vânzarea micii mele moșteniri să nu se piardă în favoarea soțului? Multumesc!