avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Separarea bunurilor în caz de divorț: Ce mă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Separarea bunurilor în caz de divorț: Ce mă sfătuiți să fac pentru ca banii proveniți din vânzarea micii mele moșteniri să nu se piardă în favoarea soțului?

Soțul meu a vândut o proprietate de-a sa (casa bunicii sale, obținută cu 2 săptămâni înainte de căsătoaria cu mine, legal, în urma unui act de vânzăre-cumpărare). Pentru asta, și-a făcut un card pe numele său, pe care a primit banii obținuți din vânzarea casei sale. Are un prieten notar, cu care știu că se sfatuiește... În curând, urmează ca și eu să vând o mică proprietate primită moștenire de la părinții mei. El dorește ca banii obținuți să fie adăugați pe cardul său, astfel încât să poată cumpăra un apartament. (El mă asigură, cu cerul și pământul, că banii lui sunt și ai mei, iar banii mei sunt și ai lui, Practic, că am dpdv legal am avea dreptul egale. Dar eu nu cred acest lucru.) Aș vrea ca, în caz de divorț (căsnicia noastră nu stă tocmai bine), să putem separa banii investiți. Nu vreau niciun leu în plus decât merit – dar nici să fiu escrocată cu câteva mii de euro. Eu nu am un card al meu, în acest moment. Ce mă sfătuiți să fac, în așa fel încât, în caz de divorț, banii proveniți din vânzarea micii mele moșteniri să nu se piardă în favoarea soțului? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai bine este sa va faceti un card al dvs si , daca nu doriti, sa nu ii dati banii sotului ca sa achizitioneze apartamentul. Daca il va achizitiona si ulterior veti divorta, va fi un.bun achizitionat in timpul casatoriei si se va imparti in mod egal.
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va duceti dvs si va deschideti un cont la banca. Cand vindeti casa, indicati acel cont. Cand veti cumpara casa impreuna, specificati cat da fiecare si ce reprezinta .
Si lasati promisiunile .. daca banii lui sunt si ai dvs , sa lichideze contul si sa vi-i vireze dvs in cont.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încheiati o convenție matrimonială de separație de bunuri, după care cumpărați apartamentul, stabilind in contractul de vânzare cumpărare cote parti, proporțional cu contribuția financiară a fiecăruia. In caz de divorț, veti obtine la partaj doar aportul dvs.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rodica Manole a scris:
... căsnicia noastră nu stă tocmai bine,

Și dacă o să cumpărați un apartament o să stea mai bine?
Eu cred că v-ar sta mai bine banii în propriul cont (banii obținuți din vânzarea unui bun propiu sunt bunuri proprii). Și apoi vedeți cum (mai) stă ... Căci, dacă îmi spuneți că această căsnicie nu stă prea bine, eu mă gândesc că s-ar putea să vă trebuiască banii ... ca să aveți pe unde sta.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2019
romascanu, moderator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj mazalina mazalina sunt in divort cu sotul meu dupa 4 ani de casnicie. In timpul casatorie am cumparat cu credit ipotecar un apartament dupa ce sotul meu a vandut garsoniera pe ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil cumparat cu bani obtinuti din vanzarea unui bun propriu mimlov mimlov Am obtinut un apartament de la parintii mei fiind singurul mostenitor, l-am vandut ( exemplu astazi pe 24.04.2012)si am cumparat cu aceiasi bani o alta casa in ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj ContSters372523 ContSters372523 Buna ziua , sunt pe punctu de a divorta si se va face si partaju …acum doi ani am scos actele inainte cu 2 luni am facut un credit si am cumparat aparatura ... (vezi toată discuția)