Buna ziua , sunt pe punctu de a divorta si se va face si partaju …acum doi ani am scos actele inainte cu 2 luni am facut un credit si am cumparat aparatura casnica , dupa casatorie am mai achizitionat unele produse casnice unele sunt deja achitate la anumite produse inca se plateste rata .. creditu e pe numele meu si tot eu am achitat facturile acum 4 zile i-am dus bagaju la mama ei ( am dato afara ) din locuinta unde stau intro garsoniera a unei matuse am facut descoperire pe un card pentru nevoile casnice si l-am achitat facand un imprumut de la societatea unde lucrez acum 2 luni suma va fi restituita inpoi oprindumi din salariu timp de 5 luni si am mai facut o descoperire de pe acelasi card care tot eu restitui suma inapoi , ea nu vrea sa plateasca jumatate din descoperirea de card si nici jumate din rata ramasa la achizitionarea unui produs casnic .Ea vrea sa facem jumate din tot ce am cumparat … precizez ca eu raman cu toate datoriile catre firma si banca …… In acest caz ce drepturi are?
Are dreptul sa stea cu sotul ei in locuinta conjugala, are dreptul la intretinere din partea celuilalt sot, are dreptul de a decide impreuna cu celalalt sot privitor la bunurile comune... are orice drept aveti si dv.
Daca ce povestiti e sustinut de probe, atunci puteti obtine bunurile, insa nu stiu macar ce doriti sa obtineti, bunuri sau plata acelor credite si de catre sotie?
Partea cu datul afara e urata si inseamna ca v-ati incalcat obligatiile de sot.
Asai am procedat urat ... doresc sa obtin doar bunurile obtinute inainte de casatorie iar dupa casatorie sa ii cedez un televizor si jumate din valoare patului iar aeru condtitionat care l-am achizitionat acum 3 luni si la care inca platesc rate sa nu aibe nici un drept . Pot dovedi ca am imprumutat bani de la societate, bani depusi in contul cu descoperire si actele creditului
Într-o căsnicie, este aiurea să calculezi cât a plătit unul, cât a plătit celălalt.
Sunt lucruri care nu se pot dovedi cu chitanţe sau facturi.De exemplu, puteţi avea factura pe vopsea pe numele dvs., iar partenera să fi renovat apartamentul-munca ei poate ar fi costat mai mult decât vopseaua; la fel, dvs. v-aţi luat credit, o dovediţi cu acte, în timp ce soţia poate a cumpărat alimente, a plătit factura de întreţinere, a cumpărat bilete la concert, etc. din venitul ei, fără să păstreze actele doveditoare.
În mod normal, dacă soţia are în C.I. domiciliul la adresa Dvs., nici nu aveaţi dreptul să o evacuaţi în această lună a anului.
adresele de domiciuliu sunt diferite ... nu am zis ca nu a contribuit la intretinerea casei cu ce a putut dar unu se zbate cu toate tot ce inseamna plati au fost facute de mine credite si imprumuturi ...nu sunt absurd tinand cont ca raman cu toate datoriile catre banca plus cheltuielile imobilului unde locuiam nevrand sa participe la achitarea datoriilor nu cred ca i se cuvine jumate
Nu conteaza adresa din CI, conteaza domicililul de fapt si mai conteaza ca era domiciliul conjugal de fapt.
Perioada in care nu se fac evacuari EXECUTATE SILIT este 01.12 - 01.03.
Daca i se cuvine jumatate sau nu depinde de multe alte chestiuni necomunicate de dv. aici, anume contributia in casa, venituri, contributie la renovari etc.
In privinta dovezilor cu facturi si chitante, in mare lucrurile se pot negocia ca sa nu ajungeti acolo, dar de regula se pot dovedi, corobora veniturile cu martori si documentele fiscale astfel incat sa reiasa un partaj corect.
In privinta intretinerii etc., si aici lucrurile pot fi luate in seamna pentru un partaj corect.una e ca unul a masi platit o lumina sau o intretinere integral, alta e ca unul dintre soti plateste in mod constant facturile la utilitati si celalalt are credite... indiferent care ce a platit, lucrurile se pot imparti corect.
Totusi, cel mai corect este ca cei doi sa negocieze.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj, divort
eva_andreea
Buna ziua,
Am si eu o mare rugamite la d-vostra si anume:
-dupa 14 ani de casnicie sunt in proces de divort cu sotul meu(divortul s-a \"pornit\" amiabil la ... (vezi toată discuția)