avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj pntru un teren doar pe numele sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj pntru un teren doar pe numele sotului

buna seara
am si eu o intrebare.... dupa casatorie (din bani de la nunta )am achizitonat o masina si un teren (pentru teren sotul meu a facut un credit de nevoi personale la care si in prezent mai plateste rate) vreau sa stiu in caz de partaj am dreptul si eu la jumatate din bunuri achizitionate ?
Cel mai recent răspuns: marydeea , utilizator 10:14, 17 Septembrie 2010
Aveti dreptul la toate bunurile dobandite in timpul casatoriei, fiind posibil insa sa se stabileasca cote de contributie diferentiate, nu neaparat 50-50. Cota de contributie majorata trebuie dovedita.
In mod sigur daca va cere cote diferite va avea sansa de a obtine.
Puteti avea insa noroc si sa nu ceara.
Bunurile dobandite cu prilejul nuntii ar trebui sa fie la 50 la suta dar depinde de probatiunea din proces.
aveti dreptul la toate bunurile cumparate in timpul casatoriei.
acte semnate pt credit pot fi aduse ca dovada ca el a participat mai mult dar eu sunt in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani cu cel de -al doilea copil si in cei 5 ani de casnicie eu nu am lucrat doar mi-am platit la firma contributia la stat.
imi puteti recomanda un avocat bun pentru consiliere in probleme de divort si partaj din cluj napoca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună,eu si sotul meu am cumpărat un teren,am făcut credit ... Rysi Rysi Bună,eu si sotul meu am cumpărat un teren,am făcut credit de nevoi personale.Ratele bancare au fost achitate integral de mine cu oprire lunară din salariu ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj valentina.tomita valentina.tomita Buna ziua, suntem casatoriti de 7 ani si avem un copil de aproape 5 ani. Sotul meu a achizitionat prin contract vanzare-cumparare de la mama lui un ... (vezi toată discuția)
Partaj getbeget getbeget sotul meu, se ocupa cu vanzare de masini second hand. are bani stransi din aceste vanzari, insa acum ca urmeaza sa facem partaj, imi spune ca eu nu am cum sa ... (vezi toată discuția)