sotul meu, se ocupa cu vanzare de masini second hand.
are bani stransi din aceste vanzari, insa acum ca urmeaza sa facem partaj, imi spune ca eu nu am cum sa demonstrez ca are acei bani
se poate ca de la sectia financiara sau din alte parti, sa cer ceva precum el se ocupa cu astea?
are si garaj cumparat, si tot la fel ma sperie ca eu nu am cum sa demonstrez asta
am actul in copie xerox, in care el si dna respectiva sciu ca au dat respectiv au primit banii, insa la primarie figureaza ca si proprietar tot dna aceea. ce pot face?
Faptul ca sotul dumneavoastra are venituri mai mari decat ale dumneavoastra nu creaza dreptul de a partaja in cote egale bunurile dobandite in timpul casniciei. Partajul in cote egale se face in baza unei prezumtii de contributie in cote egale. In baza probei contrarii aceasta prezumtie nu se aplica. Concluzia: daca dumneavoastra demonstrati existenta unor bunuri obtinute de sotul dumneavoastra in vederea includerii acestora in masa partajabila totodata demonstrati si faptul ca aceasta contributie este inegala si partajul va fi calculat in functie de contributia fiecaruia.
Nu prea cred sa puteti obtine ceva de la administratia financiara, daca el nu avea o activitate de comert inregistrata. Banuiesc ca tot ce facea nu era inregistrat si nici nu platea impozite pe veniturile obtinute din vanzarea masinilor.
In privinta garajului, puteti sa dovediti cu chitanta de mana, ca acesta apartine sotului, ca a fost dobandit in timpul casatoriei si poate fi inclus in masa partajabila.
daca am fost casnica timp de 12 ani, ma poate afecta la impartirea bunurilor comune?
10% din totalul partajabil ca onorariu al unui avocat este destul de mult, nu'i asa?
acesta a fost onorariul primului avocat cu care am vorbit si avand in vedere ca masa partajabila este de 1 miliard, scazand onorariul avocatului, taxele, timpul, stresul, etc...ma intreb daca mai ramane ceva:(
Va poate afecta. Depinde cum pune problema sotul si ce cere acesta in instanta. Daca acesta cere sa se stabileasca contributia fiecaruia la masa bunurilor comune atunci instanta nu va putea partaja dupa prezumtia de contributie in cote egale.
Pe bunurile dobandite in timpul casatoriei aveti un drept de jumatate.
Daca el se va descurca sa dovedeasca ceea ce sustine poate castiga procesul.
El are cumva interesul sa dovedeasca ca a avut venituri mai mari decat dvs. daca inytelege sa solicite o cota mai mare de 50 % la partaj.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj. cote-parti
cadian
In cazul unui divort, daca cei doi copii (unul major si unul minor) raman cu tatal lor in apartamentul dobandit in timpul casniciei, atunci mama la cat din ... (vezi toată discuția)
Partaj
ContSters94817
Ma intereseaza cum se face partajul bunurilor in cazul unei familii dupa o casatorie de 6 ani si cu un copil minor ( 5 ani ).Bunurile comune sunt un ... (vezi toată discuția)