avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj. Cote-parti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj. Cote-parti

In cazul unui divort, daca cei doi copii (unul major si unul minor) raman cu tatal lor in apartamentul dobandit in timpul casniciei, atunci mama la cat din suma evaluata pt apartament are dreptul (in procente).
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:24, 2 Aprilie 2013
La stabilirea sultei se tine seama de contributia fiecarui dintre soti la dobandirea imobilului.
Se pleaca de la prezumtia ca sotii au contribuit egal la achizitionarea bunurilor. Daca unul din soti doreste, poate cere o cota mai mare si va trebui sa dovedeasca cum ca a avut o contributie mai mare.
La partaj nu conteaza cati copii au si nici unde stau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj sorif sorif As dori sa stiu cum se imparte legal un apartament, dupa divort, in conditiile in care eu am si copilul in ingrijire, care este procentul din valoarea lui care ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort patraspetronela patraspetronela as vrea sa stiu la partaj cat la suta mi se cuvine tinand cont ca am in intretinere doi copii minori este vorba despre o casa cu teren cam 250mp care a fost ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort - aspecte SANTIER SANTIER X si Y decid sa divorteze. (x = barbat, y = femeie). Motivul. X o insela pe Y. Ambii au impreuna o casa (construita fara acte), si un apartament ... (vezi toată discuția)