avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa divort

as vrea sa stiu la partaj cat la suta mi se cuvine tinand cont ca am in intretinere doi copii minori este vorba despre o casa cu teren cam 250mp care a fost cumparata in timpul casatoriei
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:29, 5 August 2012
Vi se cuvine proportional cu cat ati contribuit la achizitionarea bunului supus partajului. Se pleaca de la prezumtia ca sotii au contribuit egal, insa exista posibilitatea ca unul din soti sa ceara o cota majorata daca acesta considera ca a avut o contributie mult mai mare.
Cand e vb de partaj, nu se tine cont de cati copii aveti in intretinere, aveti avantaj ca puteti primi casa in natura, urmanad sa-l despagubiti pe sot pt cota lui. Daca nu aveti bani sa-l despagubiti pe celalalt, mai bine vindeti casa si impartiti banii
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2012
gi-jane2, moderator
De principiu va revine 50%.
Nu conteaza ca aveti 2 copii.

Se poate sa primiti si mai putin daca el se judeca cu succes in alt fel decat pe 50%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ramira_29 ramira_29 In ce conditii se poate ca unul dintre soti, la partaj, sa obtina un procent mai mare in cazul locuintei. Aceasta a fost atribuita din fondul locativ al ... (vezi toată discuția)
Nepasare, betonela betonela Dupa 24 de ani de casnicie,avem o casa micuta.si o afacere.Cum se vor impartii bunurile dupa divort. (vezi toată discuția)
Ma poate obliga fostul soț sa ii dau 10.000 euro dacă nu am ... aura19731991 aura19731991 Ma poate obliga fostul soț sa ii dau 10.000 euro dacă nu am banii?neavând partaj făcut și fiind divorțată de 7 ani. (vezi toată discuția)