avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

In ce conditii se poate ca unul dintre soti, la partaj, sa obtina un procent mai mare in cazul locuintei. Aceasta a fost atribuita din fondul locativ al statului in 1989 pe numele unuia dintre soti. Copiii sunt majori, probabil nu intra in discutie. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ramira_29 , utilizator 22:31, 28 August 2010
In functie de contributia financiara a fiecaruia dintre soti.

andymaurul
in functie de veniturile pe care sotii, per-total, le-au avut in timpul casatoriei si de contributia fiecaruia la obtinerea bunurilor.
avocat Cristina Popescu
Se poate dovedi acest lucru, dar care are fi coeficientul minim care se poate obtine intr-o asemenea situatie si daca nici una din parti nu poate plati cota parte care i se cuvine celuilalt, ce se intampla, ce se poate face, ce solutii exista? Unul dintre soti nu are nicio ruda in Bucuresti si este la o varsta cand nu mai poate face credit la banca, sursa de venit fii nddoar salariul. Cu deosebita consideratie.
de principiu instanta acorda jumatate fiecaruia, in situatia in care unul dovedeste ca a contribuit mult mai mult, i se poate atribui o cota ceva mai mare. daca nici unul nu-l poate despagubi pe celalalt, mai bine va invoiti intre voi, il vindeti impreuna si fiecare isi ia din banii obtinuti ce poate ( eventual dupa divort, sa nu mai aveti ce partaja)
copiii nu intra in discutie la partaj, nici majori , nici minori
Va multumesc tuturor si va doresc o seara frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibil partaj Maria20101974 Maria20101974 Buna ziua, Vreau sa divortez pentru motive de infidelitate din partea sotului meu. Sotul hotaraste sa ramana cu casa pe pamant si masina, iar eu cu fetita ... (vezi toată discuția)
Partaj Mihaela Stefan Mihaela Stefan Buna ziua! Sunt in plin proces de divort, si va urma partajul. Am impreuna cu sotul meu doi copii, dintre care unul minor. Copiii raman la mine. Vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)