avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nepasare,
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nepasare,

Dupa 24 de ani de casnicie,avem o casa micuta.si o afacere.Cum se vor impartii bunurile dupa divort.
Bunurile comune se vor partaja. Prezumtia este ca bunurile au fost dobandite in cote egale de ambele parti, adica 50% - 50%. Dar aceasta prezumtie poate sa fie rasturnata cu probe....
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
Daca nu am bani sa-l despagubesc pt casa ce se intimpla ma poate da afara din casa? sotul meu ma inselat cu cine a apucat chiar si cu cumnatele mele.Nu mia trecut prin cap sa divortez,dar am ajuns sa cred ca nu valorez nimic in fata lui ce ma sfatuiti sa fac? inca il iubesc dar el nu cu toate ca i-am iertat toate infidelitatile.
Nu are cum sa va dea afara din casa . Conform acestei prezumtii, contributia dvs. la dobandirea imobilului a fost egala cu a sotului.Legea recunoaste si munca femeii in gospodarie , precum si cresterea copiilor , ca fiind contributie. Va trebui fie sa va intelegeti , pe cale amiabila, fie sa realizati un partaj judiciar . In urma partajului vi se vor atribui cotele corespunzatoare , apoi , fie veti vinde imobilul si veti imparti banii obtinuti ,fie unul dintre dvs. va ramane in imobil, despagubindu-l pe celalalt.
betonela a scris:

Daca nu am bani sa-l despagubesc pt casa ce se intimpla ma poate da afara din casa? sotul meu ma inselat cu cine a apucat chiar si cu cumnatele mele.Nu mia trecut prin cap sa divortez,dar am ajuns sa cred ca nu valorez nimic in fata lui ce ma sfatuiti sa fac? inca il iubesc dar el nu cu toate ca i-am iertat toate infidelitatile.

Daca nu aveti bani pt achitarea sultei veti pierde imobilul.
Veti lua si dvs bani si veti cumpara alta casa din banii obtinuti si ramasi dupa vanzarea imobilului.

avocat Claudiu Lascoschi
Bunurile dobandite in patrimoniul societatii nu sunt supuse impartelii , daca au fost dobandite cu sume de bani comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bisoc liviu bisoc liviu as dori sa stiu daca pentru parasire de domiciliu sau daca pentru infideliate pot pierde partajul bunurilor sau sa ne afecteze cumva. si daca bunurile luate ... (vezi toată discuția)
Partaj cristinani cristinani Am hotarat impreuna cu sotul meu sa divortam. Pentru partaj, toate bunurile comune se impart la jumatate? Sau parintele care va creste copilul are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Divort partaj auracata auracata buna ziua. asi dori sa inaintez actiunea de divort si sa fac partajul.am un apartament de 3 camere pe numele meu si al sotului.sotul meu nu munceste de 1 an de ... (vezi toată discuția)