avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Am hotarat impreuna cu sotul meu sa divortam. Pentru partaj, toate bunurile comune se impart la jumatate? Sau parintele care va creste copilul are dreptul la un procent mai mare ?
Cel mai recent răspuns: Lili72 , utilizator 23:02, 1 Iulie 2009
In cazul unui partaj legea prezuma o cota de contributie egala a sotilor la dobandirea bunurilor.
Este doar o prezumtie insa care poate fi rasturnata in masura in care unul din soti considera ca a avut o cota de contributie mai mare de jumatate la dobandirea bunurilor.
Sigur ... va trebui sa dovedeasca acest lucru si sa timbreze corespunzator.
Faptul ca minorul va este incredintat nu e de natura a inlatura prezumtia despre care spuneam.
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2009
Alin Paidiu, Avocat
in masa partajabila vor fi indicate toate bunurile comune, dobandite in timpul casatoriei de catre sot.
daca este vorba si un bun imobil , in cazul in care contributia sotilor la achizitionarea imobilului a fost egala, instanta va putea dispune fie atribuirea acestuia unuia dintre sot cu obligarea acestuia la plata sultei catre celalalt, daca sotii nu cad de acord se poate dispune vinderea imobilului si impartirea banilor sau daca imobilul este comod partajabil in natura, se poate dispune atribuirea fiecaruia dintre soti a unei cote-parti din apartament.

sunt multe aspecte de luat in considerare in ceea ce priveste un proces de aprtaj, astfel incat v-as recomanda sa apelati la serviciile unui avocat din orasul dvs .
Daca ati cazut de acord sa divortati, poate va intelegeti si cu privire la impartirea bunurile comune, deoarece nu exista regula ca parintele caruia ii se incredinteaza minorul sa primeasca un procent mai mare.Deja colegii v-au explicat cum se procedeaza , dar sfatul meu este sa faceti o tranzactie .
Cu exceptia situatiei mentionate mai sus (contributia mai mare a unuia dintre soti), nu exista nici o alta varianta prin care parintele care are minorul in custodie sa primeasca un procent mai mare la partaj?
In cazul unui apartament .... 1 persoana (tatal) are dreptul la 50%, la fel ca 2 persoane (mama si copilul)?
De ce 2 persoane nu au dreptul la mai mult de 50% (ca spatiu dar si ca valoare)?
Mai ales daca tatal nu si-a respectat toate intelegerile financiare catre copil, a renuntat la custodie si nu isi cauta copilul decat foarte rar?
Legea se vrea dreapta prin aceasta impartire (50-50) dar nu se gandeste nimeni ca 2 persoane sunt totusi 2 persoane?
Iar copilul devine, curand, un adult cu nevoi specifice? Are nevoie de camera lui sau de bani mai multi pentru intretinere, etc.

... iar pensia alimentara poate insemna doar 2 lei jumate, ca sa nu mai vorbim ca uneori nici nu mai ajunge la mama si copil...
Si ca sa nu mai mentionam cate masluiri se fac in declaratiile de salarii ale tatilor, astfel incat pensia alimentara sa fie minima.
E o rusine sa constati asta :(

Imi cer scuze pentru ton, dar chiar nu inteleg anumite lucruri si sunt necajita din cauza acestui sistem ...
Totusi , incredintarea minorului spre crestere si educare poate avea o influenta in vederea impartelii prin atribuire a bunului imobil unuia dintre soti , alaturi de alte considerente , cum ar fi cota parte stabilita , imbunatatirile efectuate asupra bunului imobil.

Alte discuții în legătură

Partajul dupa divort kta87 kta87 Dupa un divort, unde exista si un copil minor partajul cum se face?? Parintele care va ramane cu copilul va primi un procent mai mare la impartirea ... (vezi toată discuția)
Partaj divort Dascalu7 Dascalu7 Buna Ziua, va rog, in cazul unui divort cum se face partajul in cazul cand exista un minor ( 16 ani) in intretinerea unuia din soti, respectiv a mamei. ... (vezi toată discuția)
Apartament bun comun - partaj ddianna ddianna Buna ziua, In cazul divortului apartamentul bun comun se imparte egal chiar daca minorul ramane la unul dintre parinti?Are vreo cota parte si ... (vezi toată discuția)