avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort partaj

buna ziua. asi dori sa inaintez actiunea de divort si sa fac partajul.am un apartament de 3 camere pe numele meu si al sotului.sotul meu nu munceste de 1 an de zile.eu am platit cheltuielile casei din banii munciti de mine.casa a fost luata din banii pe care eu i-am strins lucrind afara din tara. in caz de divort casa se imparte la jumatate?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:07, 14 Mai 2010
puteti cere o cota mai mare de 50%, dupa cum considerati ca vi s-ar suveni, urmand sa probati cu inscrisuri si martori.
Introduceti actiunea de partaj dupa ce obtineti o hotarare irevocabila a actiunii de divort. In ceea ce priveste cota de contributie a sotilor referitor la bunurile comune, opereaza prezumtia potrivit careia contributia fiecaruia este de jumatate. Desigur, aceasta prezumtie poate fi rasturnata, dar pentru diferenta de contributie va trebui sa timbrati la valoare.
in principiu, orice imobil achizitionat in perioada casatoriei, se considera bun comun al sotilor .
in functie d eprobatoriul administrat in cauza acesta se poate atribui unuia dintre soti cu obligarea platii sultei catre celalalt sot .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj sorif sorif As dori sa stiu cum se imparte legal un apartament, dupa divort, in conditiile in care eu am si copilul in ingrijire, care este procentul din valoarea lui care ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, eu și soțul suntem în divort.in timpul căsătoriei ... ciucaclaudia ciucaclaudia Bună ziua, Eu și soțul suntem în divort.In timpul căsătoriei am construit o casa (o parte din bani proveniți de el din daune morale)valoarea casei este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! care e procedura de partaj dupa divort? ( casa, masina) ... Daniela Olteanu Daniela Olteanu Buna ziua! Care e procedura de partaj dupa divort? ( casa, masina) E adevarat ca bunurile se impart in egala masura, nu si daca unul din soti face dovada ca a ... (vezi toată discuția)