avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa divort - aspecte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa divort - aspecte

X si Y decid sa divorteze. (x = barbat, y = femeie). Motivul. X o insela pe Y.
Ambii au impreuna o casa (construita fara acte), si un apartament (jumatate cu credit, unde titular de credit este X - ratele sunt platite in principal de X, foarte rar de catre Y).
Mare parte din venituri vin din partea lui X, care a lucrat in strainatate singur, departe de famile. Mare parte din sumele alocate acelei case (aprox 80 %) si apartamentului ( 50%), au provenit de la X - din munca prestata de acesta in strainatate (detine fluturasi de salariu in limba tarii respective)
In caz de partaj, poate obtine o cota mai mare din bunurile imobiliare de mai sus? Daca da, cam in ce procedura?

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2019
SANTIER, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:20, 20 Septembrie 2019
Buna ziua,
La partaj poate solicita un procent peste 50% daca poate sa dovedeasca un aport substantial mai mare adus in achizitionare.
Cotele se stabilesc functie de cat crede fiecare de la 51% pana la 99%
Împrejurarea că o înșală constituie doar motive de divorț!
Cu privire la partaj, prezumția de contribuție egală a soților poate fi răsturnată de soțul care dovedește că a contribuit mai mult, context în care va primi mai mult!
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Procedura este aceea a unui dosar de partaj, unde x poate pretinde o cota de contributie peste cea de 50% prezumata legal, urmand a dovedi cu acte aceste aspecte.

Contrubutia se apreciaza global si nu in ceea ce priveste dobandirea fiecarui bun in parte.

Va sfatuiesc totodata sa mergeti alaturi de un avocat in aceasta procedura caci e greoaie si riscanta si nu veti reusi fara cunostinte de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Julia24 Julia24 Buna ziua. In cazul unui divort, cum se face partajul? Eu sunt casatorita de un an si jum. Eu doresc sa divortez pentru ca nu mai functioneaza deloc... Avem ... (vezi toată discuția)
Bunuri achizitionate dupa casatorie azumy azumy Buna ziua, Apartamentul in care locuim este al sotului meu obtinut inaintea casatoriei de la parintii lui care s-au mutat in mediul rural. Pentru a-i trece ... (vezi toată discuția)
Ce cota parte i-mi poate reveni? NICOLAE_12 NICOLAE_12 Dupa divort, fosta sotie a deschis actiune de partaj asupra imobilului in care am locuit. Doreste sa obtina o cota parte exclusiva deoarece contributia ... (vezi toată discuția)