avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Ma intereseaza cum se face partajul bunurilor in cazul unei familii dupa o casatorie de 6 ani si cu un copil minor ( 5 ani ).Bunurile comune sunt un apartament cumparat impreuna la inceputul casatoriei, cu bani de la ambii parinti, dar fara a exista acte doveditoare cit a contribuit fiecare si o masina cumparata cu credit bancar pe numele ambilor soti.
Conteaza cine a avut salariul mai mare in tot acest timp?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:36, 20 Mai 2010
Codul familie prevede prezumtia contributiei egale a sotilor la bunurile comune.
Daca unul dintre soti face dovada ca a avut o contributie mai mare, acesta
poate primi o cota mai amre din bunurile comune.
partajul se face cu aplicare cotelor ideale 50%-50%. daca una din parti demonstraza, prin acte, ca a avut o contributie mai mare la dobindirea bunurilor supuse partajului instanta poate cere o expertiza si poate face aplicarea unor cote diferite de cele ideale.
Subscriu celor mentionate mai sus.Sfatuiesc insa la un partaj pe cale conventionala pentru ca altfel taxele de timbru sunt foarte mari.
De acord cu colegii mei!Si eu sunt de parerea unui partaj voluntar.
Partajul se timbreaza cu 3% din valoarea bunurilor, asadar solutia ideala ar fi sa va intelegeti cu privire la acest aspect; in alta ordine de idei, bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt comune, iar contributia fiecaruia se prezuma de a fi egala, prezumtie ce poate fi insa rasturnata daca se face dovada contributiei mai mari a unuia din soti!

avocat Radu Stan

Alte discuții în legătură

Buna seara! daca in timpul casatoriei,unul dintre parteneri incaseaza ... FilipRoxana FilipRoxana Buna seara! Daca in timpul casatoriei,unul dintre parteneri incaseaza o suma de bani (iesire la pensie) si cu aceasta se achizitioneaza un imobil,celalalt ... (vezi toată discuția)
Actiune partaj INFORMAT INFORMAT Va prezint urmatoarea situatie: datorita violentelor si a comportamentului mai mult decat inuman al sotului, ( de nenumarate ori a fost data afara din casa si ... (vezi toată discuția)
Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)