Ma intereseaza cum se face partajul bunurilor in cazul unei familii dupa o casatorie de 6 ani si cu un copil minor ( 5 ani ).Bunurile comune sunt un apartament cumparat impreuna la inceputul casatoriei, cu bani de la ambii parinti, dar fara a exista acte doveditoare cit a contribuit fiecare si o masina cumparata cu credit bancar pe numele ambilor soti.
Conteaza cine a avut salariul mai mare in tot acest timp?
Codul familie prevede prezumtia contributiei egale a sotilor la bunurile comune.
Daca unul dintre soti face dovada ca a avut o contributie mai mare, acesta
poate primi o cota mai amre din bunurile comune.
partajul se face cu aplicare cotelor ideale 50%-50%. daca una din parti demonstraza, prin acte, ca a avut o contributie mai mare la dobindirea bunurilor supuse partajului instanta poate cere o expertiza si poate face aplicarea unor cote diferite de cele ideale.
Partajul se timbreaza cu 3% din valoarea bunurilor, asadar solutia ideala ar fi sa va intelegeti cu privire la acest aspect; in alta ordine de idei, bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt comune, iar contributia fiecaruia se prezuma de a fi egala, prezumtie ce poate fi insa rasturnata daca se face dovada contributiei mai mari a unuia din soti!
Actiune partaj
INFORMAT
Va prezint urmatoarea situatie: datorita violentelor si a comportamentului mai mult decat inuman al sotului, ( de nenumarate ori a fost data afara din casa si ... (vezi toată discuția)