avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună,eu si sotul meu am cumpărat un teren,am făcut ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună,eu si sotul meu am cumpărat un teren,am făcut credit ...

Bună,eu si sotul meu am cumpărat un teren,am făcut credit de nevoi personale.Ratele bancare au fost achitate integral de mine cu oprire lunară din salariu timp de 5 ani.In caz de divorț el are dreptul la jumătate dacă nu a plătit nici macar o rata si neavând nici un venit în perioada respectivă?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Bunurile dobandite in timpul casatoriei se prezuma a fi bunuri comune in cote egale pana la proba contrara.
Teoretic, in caz de divort, (de fapt in caz de partaj!) el are dreptul la jumatate din toate bunurile dobandite in timpul casatoriei. Va revine dvs. sarcina probei ca cota de contributie a dvs. a fost mai mare, datorita veniturilor net superioare pe care le-ati avut.
Mai exista posibilitatea unui acord incheiat la notariat privind separarea bunurilor in timpul casatoriei.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Daca ati contribuit singura la plata ratelor, atunci terenul va va fi atribuit in totalitate, sotul neavand nici un drept cu privire la acest bun, chiar daca a fost cumparat in timpul casatoriei.
Trebuie insa sa dovediti contributia exclusiva avuta la dobandirea terenului, va ajuta foarte mult in acest sens faptul ca terenul a fost achizitionat prin credit bancar.
Cota-parte de 50 % detinuta de fiecare dintre soti din bunurile dobandite in timpul casatoriei, este doar o prezumtie legala care poate fi rasturnata prin orice mijloc de proba.
In conditiile in care unul din soti dovedeste ca a contribuit intr-o masura mai mare sau ca a contribuit singur la dobandirea unui bun, acesta va avea dreptul la o cota mai mare din acel bun sau un drept exclusiv asupra bunului respectiv.
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2021
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! daca in timpul casatoriei,unul dintre parteneri incaseaza ... FilipRoxana FilipRoxana Buna seara! Daca in timpul casatoriei,unul dintre parteneri incaseaza o suma de bani (iesire la pensie) si cu aceasta se achizitioneaza un imobil,celalalt ... (vezi toată discuția)
Partaj pntru un teren doar pe numele sotului marydeea marydeea buna seara am si eu o intrebare.... dupa casatorie (din bani de la nunta )am achizitonat o masina si un teren (pentru teren sotul meu a facut un credit de ... (vezi toată discuția)
Soțul nu a avut serviciu mai mulți ani, iar când a muncit a avut un venit foarte mic comparativ cu soția. se ține seama la partaj de acest lucru? costica_ioana costica_ioana Buna seara! La partaj prin instanță, se ține cont de : 1. soțul nu a avut mulți ani servici si când a avut venitul lui a fost foarte mic comparativ cu ... (vezi toată discuția)