Care sunt contributiile sociale cu retinere la sursa care cad in sarcina mandantului pentru contractul de mandat al directorului general?
In declaratia 112 se cuprinde si suma aferenta contractului de mandat?
Pun aceste intrebari intrucat la societatea noastra directorul functioneaza in baza unui contract de mandat care a incheiat un contract pt. ajutorul de somaj, are o declaratie depusa la casa de pensii, pt. cas , iar casa de sanatate a refuzat incheierea unui contract si ne-a cerut virarea contributiilor impreuna cu ceilalti salariati; in D102 era posibil sa introduci manual sumele si sa le virezi ulterior;
In D112 nu mai este posibil acest lucru si nu am gasit contractul de mandat ca sectiune de introducere a venitului directorului;
Va rog sa-mi raspundeti daca ati intalnit acest caz, cum ati calculat , ce ati virat si cum ati declarat ?
Multumesc anticipat!
Suntem o societate comerciala care in anul 2010 am facut un contract de sponsorizare in limita deduceri legale din impozitul pe profit.Suma nu fost achitata in totalitate in 2010.Se poate achita restul de suma din contract in 2011? Unde se fac precizari?
Sunt pensionat din anul 1978.Am avut pana la data de 31.12.2010 o pensie de 2700 lei.Acum am primit o instintare prin care mi se reduce pensia la 1200 lei.Va rog sa ma lamuriti din ce cauza si daca ramane definitiva.
Suntem o societate de confectii si dupa ce am luat avizele necesare am taiat din curtea societatii cativa brazi.Putem sa vindem catre angajatii nostrii lemnul sau avem nevoie de alte aprobari , raportari sau alte documente in afara de factura de vanzare?
In 2006,ca persoana juridica, am cumparat in rate un teren de la primarie.Vanzarea s-a facut fara tva.Ultima rata a fost platita in 2008. In 2009 un control la primaria respectiva stabileste ca primaria trebuia sa incaseze tva pentru ultima rata.Eu ce fac? Trebuie sa platesc sau.....?