avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Activitate AnaMaria35

Activitate AnaMaria35

@g..e

Da, se pare ca este singura solutie. Indiferent de felul in care se va termina povestea, intentionez si eu sa ma leg separat la scurgere si sa instalez o supapa de sens. Imi pare doar rau ca n-am aflat de aceasta optiune mai demult.
Pana acum am avut o parere buna despre vecini. Incep, incet-incet, sa mi-o schimb. Sper totusi sa nu am dreptate.
Multumesc mult pentru gandurile bune. Va urez sa nu mai aveti nici dvs. asemenea probleme.

g..e a scris:

Am trecut prin situatii similare si asociatia nu a facut nimic. Aveam in mod repetat refulari prin vasul WC in apartament, in special toamna cand se aruncau la WC resturi de legume si fructe din procesul de conservare .

Acum toti cei de la parter suntem legati la scurgerea pluviala pe cheltuiala noastra, cu toate ca asociatia trebuia sa plateasca. Urmatorul pas va fi montarea unei supape de sens deoarece cand ploua foarte tare cam creste nivelul in vasul WC.

Nu stiu despre ce sume e vorba, va urez succes sa recuperarti banii, conteaza mult calitatea vecinilor,

BEN46 a scris:

@AnaMaria35

După cele relatate dv. a-ti facut după ce a-ți sesizat președintele , iar acum doriți recuperarea reparației ?

Da, Am sesizat verbal presedintele. Apoi toate cheltuielile care au urmat pana la rezolvarea problemei au fost suportate de mine.

1) Interventia de urgenta noaptea pentru desfundarea wc-ului. Instalatori chemati si platiti de mine.
2) Instalatori si vidanjori chemati de presedinte, dar platiti tot de mine, cu promisiunea verbala a presedintelui ca mi se vor deconta la la prima data de plata a intretinerii.
3) Pentru ca, in urma actiunilor de la pc. 2 situatia nu s-a rezolvat, am chemat eu un alt instalator care a inlocuit teava si problema s-a rezolvat. L-am platit tot eu, bineinteles.

Toate chitantele au fost eliberate pe datele administratiei si sunt in posesia mea. Presedintele spune ca imi va deconta doar cheltuielile de la pc. 2.
Tubulatura am inlocuit-o eu, apa si reziduurile au fost evacuate de doi vecini. Mai ramane sa-mi recuperez eu banii. O sa vad daca reusesc sa adun aprobari de la 20% dintre locatari pentru o Adunare, desi am slabe sperante sa rezolv ceva.

Multumesc mult pentru sfaturi.

MARFAdmin a scris:

Buna ziua,
Pentru a rezolva aceasta situatie, convocati o Adunare Generala extraordinara.
Legea 230/2007 (Art.23)
"(4) Pentru situaţii speciale sau de maximă urgenţă, adunarile generale extraordinare ale asociaţiei pot fi convocate oricând de către comitetul executiv sau de către cel puţin 20% din numărul proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari."
Exista solutii la problemele expuse insa este necesar sa luati o decizie la nivelul Adunarii Generale.
Se evacueaza apa si rezidurile, se decontamineaza si dupa aceea se poate interveni imediat pentru inlocuirea tubulaturii.
Multumesc,
Florin MARIN

Multumesc pentru raspuns.
Problema a fost urgenta, cel putin la mine in apartament.
Proprietarii sunt, luati individual, cel putin o parte dintre ei, constienti de datoriile fiecaruia, dar atunci cand se aduna mai multi apar neintelegerile si nu se rezolva nimic. S-au adunat abia dupa rezolvarea problemei, desi au stat cateva zile fara apa.
Presedintele este necooperant.
Ma intereseaza pasii legali pe care ii pot face pentru recuperarea cheltuielilor cu reparatiile tevii comune.
Multumesc

BEN46 a scris:

Problema se poate rezolva din interior daca proprietarii sunt constienti ca subsolul blocului nu este depozit de canalizare . Intreadevar trebuia sa incepeti operatiunea din asociatie iar pt. asta trebuia convocata adunarea generala si propus adunarea unui fond de reparatii pt. costurile de vidanjare respetiv inlocuirea coloanelor de scurgere .
Puteti sa-i cereti presedintelui sa convoace A.G. sau sa o convocati dv. avand stranse 20 % dintre ap. .
Nu va trebuie nici un model pur si simplu spuneti presedintelui ce doriti sa se faca in asociatie .
Bafta .

Multumesc pentru raspuns.
Data fiind urgenta situatie, am ales sa inlocuiesc teava comuna de scurgere pe cheltuiala mea.
In momentul de fata detin facturi pentru vidanjare si interventii instalatori, pe datele administratiei, dar platite de mine. Presedintele refuza sa deconteze cheltuielile. In toata aceasta perioada a fost aproape de negasit la telefon sau la locuita sa, iar cand a raspuns in primele zile, spunea ca nu are ce sa faca.
Am vreo sansa sa recuperez acesti bani daca nu am apucat sa instiintez in scris presedintele? Ce pasi trebuie sa urmez? Este prima data cand ma confrunt cu asa ceva si, sincer, nu-mi vine sa cred ce se intampla.

ynocentta a scris:

Politia nu se implica in astfel de spte
daca presedintele de asociatie este reticent s refuza sa exercite cu respect si cu buna credinta atributiile asumate,sesizati oficial serviciul specializat din primarie si autoritatea de sanatate publica

Buna ziua,
Locuiesc in Bucuresti, la parterul unui bloc cu 8 etaje, construit in anii '70.
Tevile de canalizare ale cladirii nu au fost inlocuite niciodata. In ultimii ani subsolul s-a inundat foarte des. A fost desfundat intotdeauna de o parte dintre locatarii scarii.
Saptamana trecuta canalizarea s-a infundat iar si a refulat si la 2 apartamente de la parter (al meu si al unui vecin care este chirias si care a plecat apoi din casa). S-a incercat desfundarea cu sarpele electric apoi cu o firma de canalizare, fara rezultat. In momentul acesta subsolul este plin de apa, de dejectii, gandaci si purici. Robinetii de la subsol nu mai functioneaza si nu poate fi oprita apa pe coloana. In continuare refuleaza in apartament. Solutia propusa de toata lumea este inlocuirea tevilor de canalizare ale scarii. Presedintele blocului refuza sa intervina. Vecinii se aduna in grupulete dar n-am reusit sa-i conving sa facem ceva.
Astazi de dimineata am facut o sesizare pe siteul primariei de sector si la politie (care inca nu a trimis pe nimeni).
Am inteles ca trebuie sa fac o sesizare scrisa catre presedinte, care sa-mi dea nr intregistrare. As dori un model de cerere pentru aceasta situatie.

Orice alt sfat in legatura cu pasii pe care trebuie sa-i urmez mi-ar fi de mare ajutor.

Multumesc