avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Activitate HelloCami

Activitate HelloCami

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin faptul ca o chemati in judecata ca parat pe mama nu e neaparat ceva rau insa ea este reprezentanta legala a minorelor si sta in judecata pentru ele. Ea trebuie sa declare in fata instantei starea de fapt pentru a dovedi ca tatal dvs. nu e tatal celor 2 fiice. Actiunea nu o va afecta cu nimic pe mama dvs. insa aveti grija sa fie citata corect. Chiar daca nu se prezinta, poate face o intampinare unde sa relateze situatia de fapt si prin care sa ceara judecata in lipsa. Insa trebuie dovedit faptul ca tatal dvs. nu e tatal celor 2 fiice. Martorii v-ar fi de folos poate chiar si tatal adevarat. Aflati adresa si il citati. De obicei procesul are loc la domiciliul paratului deci nu ar trebui sa fie deranjata prea tare mama.
Nu va fie teama, nu este o situatie complicata deloc. Sunt sute de procese de acest fel si dvs. daca sunteti clara si stiti ce doriti, se rezolva f. repede. Deci: cereti tagada paternitatii, inscrierea mentiunii de tagada pe actul de nastere al celor 2(aici aveti nevoie de certificatele de nastere ale fetelor ptr a putea vedea nr. actului-e scris asa: nr. act .......din data de..........primaria loc.....).
Dupa terminarea procesului, legalizati sentinta si deschideti succesiunea.
Ptr. orice intrebare, va stau la dispozitie.

a scris:

Deci trebuie să ne dăm mama (minorelor) in judecată ca să eliminăm din certificatul de naștere numele tatălui meu!Deci e singura soluție la rezolvarea noastră?Nu știu care sunt procedurile și de aceea v-am întrebat,nu am trecut prin așa ceva și ne este foarte greu...avand în vedere că mama a plecat in 2006 și ne-a lasat cu tata ca mai apoi sa cunoasca pe altcineva si rezutand mai apoi 2 copii care nu au legătură cu tata dar la aceea vreme inca figurau căsătoriți....am mai intrebat în stânga și în dreapta ce e de făcut avand in vedere problema noastră si asa complicată.Stiu că D-voastra știți ce e de făcut și cum trebuie procedat ,mar ajuta orice sfat sau îndrumare!Vă mulțumesc pentru toate mesajele și imi cer scuze daca am zis ceva ne la locul lui!Mulțumesc!

Nu trebuie sa cheltuiti banii pe avocat. Pentru inceput introduceti actiune in instanta in nume propriu in calitate de mostenitori ai tatalui platind taxa de timbru care e modica. In actiune solicitati tagada paternitatii fata de cele 2 fete motivand actiunea cu tot ce ati spus aici inclusiv martori, etc. Chemati ca parati pe mama, cele 2 fete(nu stiu daca ati zis ca sunt minore-in acest caz le va reprezenta mama) si Serviciul de stare civila de la locul nasterii fetelor.
Actiunea e simpla nu dureaza mult si in urma admiterii se va pune o mentiune pe actul de nastere al celor 2 fete unde se va specifica clar ca tatal dvs. nu este tatal lor. Apoi, succes cu succesiunea. Curaj, nu e greu deloc.
Va mai pot indruma, daca doriti.