avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Activitate Djrelaxmind

Activitate Djrelaxmind

Vedeti ce prevede conventia de evitare a dublei impuneri intre cele doua state respectiv Romania si Olanda. Adica cititi si incercati sa intelegeti toate articolele conventiei si apoi vedeti ce este de facut. In geberal, ANAF solicita un dosar cu un certificat de rezidenta fiscala emis de Fiscul din Olanda si contractele de munca ale dumneavoastră cu angajatorii olandezi, asta in cazurile in care va mutati temporar rezidenta fiscala in Olanda. Aceste acte trebuiesc depuse in copie si traduse, insotite de un chestionar pe care il completati si il depuneti cu toate actele in acelasi dosar. Nu stiu daca trebuiesc si legalizate acele traduceri, asta doar ANAF poate sti. Simplu. Succes! [ link extern ]
Discuție OMF 1099/2016
Spre exemplu, eu am luat decizia de pe o zi pe alta ca sa plec in străinătate. Deci mi-am luat biletul Vineri si am plecat Duminica, a treia zi din Romania. Cum as putea ca sa respect legea in acest caz si sa nu ma incriminez, fiind pasibil de plata impozitului pe tot venitul realizat in doi ani de zile in alta tara cu care deja exista convenție de evitare a dublei impuneri inca din anii ’70? Acel ordin al ministrului de finante prevede depunerea chestionarului in avans cu o perioada minima de 30 zile inainte de a pleca din tara. Poate fi contestat ordinul OMF 1099/2016 din acest punct de vedere?