avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Activitate caraandreea

Activitate caraandreea

Răspuns la discuția Cumparare auto de la societate
buna ziua,ati vandut masina?ma intereseaza si pe mine cum ati facut
ati facut factura cu tva si chitanta?
stiu ca trebuie ca valoarea din factura sa fie la pretul pietei,cum ati stabilit valoarea? am auzit de cazuri cand anaf-ul a calculat tva si penalitati suplimentare pentru ca au zis ca nu este valoarea corecta,mi-e teama sa nu trec o valoare prea mica...
multumesc

VONPAUL006 a scris:

Am imprumutat propria societate.
Societatea are o masina.
Pot sa cumpar masina de la societate prin compensare cu datoria care o am fata de societate?
Cum sa procedez?
Fac factura si scriu pe ea "Achitata prin compensare cu datoria care o are societatea fata de mine" ?

Multumesc

vanzarea catre persoana fizica:TVA de 20% sau 5%

serviceamro a scris:

Buna ziua,
in anul 2007 firma noastra a achitat un avans de x lei pentru cumpararea unui apartament.
S-a incheiat un contract de promisiune de vanzare-cumparare.
Firma care trebuia sa realizeze blocul a trecut avut probleme financiare,acum este in insolventa,de-abia acum, in 2016 a finalizat blocul.Datorita penalitatilor de neexecutare in termen,ce puteau fi calculate de catre noi,am picat la pace sa nu mai platim nimic ca diferenta.
In 2007 factura a fost cu taxare inversa,practic nu am platit TVA.
Pe factura scrie”plata 1 la contractul....”
Intrebari:
-la vanzarea de acum cum ramane cu TVA-UL?mai trebuie facuta vreo factura?
-daca la aceasta vanzare am dori sa facem concomitent si o vanzare de pe firma noastra catre unul din asociati,la aceeasi valoare cu cat s-a platit in 2007 (x lei),ar trebui facuta factura de x lei la care s-ar adauga TVA 20% sau 5%?

Sper ca m-am facut inteleasa...
Va multumesc!!