avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Transfer proprietate si vanzare apartament
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Transfer proprietate si vanzare apartament

Buna ziua,
in anul 2007 firma noastra a achitat un avans de x lei pentru cumpararea unui apartament.
S-a incheiat un contract de promisiune de vanzare-cumparare.
Firma care trebuia sa realizeze blocul a trecut avut probleme financiare,acum este in insolventa,de-abia acum, in 2016 a finalizat blocul.Datorita penalitatilor de neexecutare in termen,ce puteau fi calculate de catre noi,am picat la pace sa nu mai platim nimic ca diferenta.
In 2007 factura a fost cu taxare inversa,practic nu am platit TVA.
Pe factura scrie”plata 1 la contractul....”
Intrebari:
-la vanzarea de acum cum ramane cu TVA-UL?mai trebuie facuta vreo factura?
-daca la aceasta vanzare am dori sa facem concomitent si o vanzare de pe firma noastra catre unul din asociati,la aceeasi valoare cu cat s-a platit in 2007 (x lei),ar trebui facuta factura de x lei la care s-ar adauga TVA 20% sau 5%?

Sper ca m-am facut inteleasa...
Va multumesc!!
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2016
serviceamro, utilizator
Cel mai recent răspuns: caraandreea , utilizator 12:58, 6 Iulie 2018
vanzarea catre persoana fizica:TVA de 20% sau 5%

serviceamro a scris:

Buna ziua,
in anul 2007 firma noastra a achitat un avans de x lei pentru cumpararea unui apartament.
S-a incheiat un contract de promisiune de vanzare-cumparare.
Firma care trebuia sa realizeze blocul a trecut avut probleme financiare,acum este in insolventa,de-abia acum, in 2016 a finalizat blocul.Datorita penalitatilor de neexecutare in termen,ce puteau fi calculate de catre noi,am picat la pace sa nu mai platim nimic ca diferenta.
In 2007 factura a fost cu taxare inversa,practic nu am platit TVA.
Pe factura scrie”plata 1 la contractul....”
Intrebari:
-la vanzarea de acum cum ramane cu TVA-UL?mai trebuie facuta vreo factura?
-daca la aceasta vanzare am dori sa facem concomitent si o vanzare de pe firma noastra catre unul din asociati,la aceeasi valoare cu cat s-a platit in 2007 (x lei),ar trebui facuta factura de x lei la care s-ar adauga TVA 20% sau 5%?

Sper ca m-am facut inteleasa...
Va multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire tva intracomunitar..? TRASNET TRASNET Am un SRL, sunt platitor de TVA, inscris in Romania. Achizitionez marfa pentru revanzare pe factura fara TVA de la firme platitoare de TVA din Ungaria. De ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa la cumpararea unui apartament. Stadva Stadva Buna seara ! Intentionez sa cumpar un apartament . Azi am primit un draft de antecontract de la dezvoltator in care se mentioneaza ca imobilului ii sunt ... (vezi toată discuția)
Credit persoana juridica ronaldinia21 ronaldinia21 eu ca firma iau un imprumut bancar pe termen lung de 500.000 euro ca sa achizitionez o cladire. ulterior vand cladirea unei persoane fizice. cheltuiala cu ... (vezi toată discuția)