avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general credit persoana juridica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

credit persoana juridica

eu ca firma iau un imprumut bancar pe termen lung de 500.000 euro ca sa achizitionez o cladire. ulterior vand cladirea unei persoane fizice. cheltuiala cu creditul, dobanzile si diferentele de curs pot sa le trec tot pe firma sau ce sa fac cu ele?
Cel mai recent răspuns: ronaldinia21 , utilizator 16:10, 4 Octombrie 2010
Pe scurt, da, in continuare evidentiati plata creditului, a dobanzilor si diferentele de curs valutar pe firma.
Pe lung, cititi clauzele contractuale ale celor doua tranzactii.
1. Contractul de credit : va da voie sa vindeti? cu ce ati garantat creditul ?
2. Vanzarea catre pf. : cu cat ati vandut ? este posibil ca aceasta tranzactie sa fie tratata drept o ascundere a activului firmei in dauna creditorilor ?
Daca tot ati vandut, nu ar fi bine sa achitati in avans creditul ?
creditul a fost garantat cu alte imobile si nu cu cladirea respectiva. cladirea se vinde la asocietul unic iar plata se face din banii personali ai acestuia din firma respectiv 455 "Asociati conturi curente"
Aveti grija la pretul tranzactiei dintre firma si asociat.
Exista riscul reconsiderarii acesteia.
Poate aparea riscul ca dobanzile aferente creditului sa fie reconsiderate ca nedeductibile fiscal.
Tranzactia insasi poate fi considerata drept dividende, sau cine stie ce altceva ( daca nu in totalitate cel putin diferenta dintre costul cladirii si pretul de vanzare catre asociat)
Aveti o evaluare facuta de un expert evaluator ANEVAR?
Aveti o justificare economica a vanzarii cladirii?
Aveti o justificare economica a achizitiei cladirii?
Nu cumva asociatul voia sa-si cumpere casa si nu putea sa obtina personal un credit bancar si s-a folosit de firma pentru asta?
Speta e urata.

.



uite cum stau lucrurile. eu trebuie sa preia o contabilitate tinuta foarte nasol. in 2007 se cumpara cladirea cu un credit luat special doar pt aceasta achizitie. la sf anului 2007 se vinde cladirea cu un profit de 1 miliard catre asociat, iar asociatul plateste din 455 cladirea pe parcursul a cativa ani, avand pana in acest moment platit doar jumatate din suma.asociatul sustine ca si-a vandut cladirea ca sa nu plateasca din 2008 impozit si pt TVA. inca ceva, el cumpara cladirea de la o soc care ii intocmeste factura cu taxare inversa, iar contabila care a fost a inreg ca si cum ar fi fost scutita si o vinde tot scutita de TVA. practic dc i s-a intocmit factura cu TI si el o vinde la sf anului 2007 nu trebuia sa i se faca ajustarea taxei?si creditul luat special pt aceasta tranzactie nu mai concura la realizarea de venituri, ca eu nu stiu cum sa mai interpretez si sa refac tot.
am inteles bine : s-a emis factura cu taxare inversa de la societate la persoana fizica ?

Alte discuții în legătură

Inregistrare vinzare imobil al societatii comerciale nobil nobil Valoarea contabila actualizata prin reevaluare ANEVAR este de 200.000 lei . S-a facut apartamentare , respectiv spatiul a fost impartit in trei apartamente ... (vezi toată discuția)
Tva vanzare teren sc webgrafix webgrafix una ziua Am o nelamurire referitoare la TVA-ul aferent vanzarii unui teren. Firma noastra a cumparat anul trecut un teren , cumpararea terenului s-a facut ... (vezi toată discuția)
Facturare cu sau fara tva la vanzarea unui imobil cumparat in 2007 raresandreico raresandreico Buna ziua, am cumparat de la constructor pe societate( SRL) un apartament cu doua arii de gradina aferente, in iulie 2007, factura fiind facuta fara TVA ... (vezi toată discuția)