avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA vanzare teren SC
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA vanzare teren SC

una ziua
Am o nelamurire referitoare la TVA-ul aferent vanzarii unui teren.

Firma noastra a cumparat anul trecut un teren , cumpararea terenului s-a facut fara TVA, a fost folosita taxarea inversa.
Anul acesta dorim sa vindem acel teren, insa nu stim cum sa facturam vanzarea terenului, cu sau fara TVA.
Este vorba de un teren intravilan categoria curti-constructii

Astept informatii si lamuriri de la cei ce au cunostinte in domeniu

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Irina Coma , Consultant fiscal 20:22, 30 Octombrie 2008
Se vinde cu tva ! faceti factura cu tva - operatiunea nu este scutita. Avem scutiri la terenuri extravilane - vezi art 141 2 f cod fiscal -titlul TVA. Oricum, taxarea inversa pe care ati facut -o la achizitie nu inseamana ca operatiunea a fost scutita de tva. LA momentul anului 2007 plata se facea prin taxare inversa / autolichidarea taxe - care nu este tot una cu operatiune scutita.

Deci 100 % faceti factura cu tva si colectati TVA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare activ firma Lia Gradinariu Lia Gradinariu Sunt asociat unic la un SRL si as dori sa vand un teren care este achizitionat pe firma. Vanzarea este purtatoare de TVA sau e "scutit fara drept de deducere"? ... (vezi toată discuția)
Executare silita cu tva maris331 maris331 daca un teren intravilan agricol este scos la executare silita cu TVA (cel care este executat este firma)si adjudecat se poate ataca licitatia, viciu de ... (vezi toată discuția)
Codul fiscal gorbanescu ramona gorbanescu ramona multumesc pt ca ati citit si ati si raspuns cu lux de amanunt mesajului meu .nu stiu daca trebuia sa specifc dar, terenul este intravilan agricol .asta unu ... (vezi toată discuția)