avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate BlueAer

Activitate BlueAer

Am o problemă.
Aici unde lucrez, nu primesc fluturaşul de salariu care să justifice ce taxe mi-a oprit statul şi cu ce bani din punct de vedere legal, ar fi trebuit să rămân în mână.
Lucrez 2 zile câte 12 ore pe zi şi apoi 2 zile sunt liberă. Ajung să lucrez cel puţin 180 de ore pe lună şi cel mult 192 de ore. Depinde cum îmi cad turele. În cazul ăsta, prind şi sâmbete-duminici, dar şi sărbători legale.
Salariul Brut îl am de 2250 lei, cu Spor de 100%, pentru weekend-urile lucrate. Dar nu se simte asta la salariu. Adică sporul pentru weekend.
Spre exemplu, luna trecută am prins 14 zile lucrătoare şi am prins 2 weekend-uri întregi, plus 2 sâmbete. Adică am lucrat 168 de ore şi am luat 1568 salariul în mână.
Luna aceasta, prind 15 zile lucrate (adică 180 de ore), din care 2 weekend-uri lucrate, o duminică, o sâmbîtă, ziua copilului lucrată şi a 2-a zi de Rusali lucrată,
Ce salariu ar trebui să iau pentru această lună? Sau cum să îmi calculez eu salariul în mod corect ca să văd dacă firma este serioasă având în vedere că nu vor sî ne dea fluturaşii de salariu?!
Mulţumesc.
Abia aştept să văd dacă-mi va lucra cererea de exercitare a profesiei...
Va multumesc pentru raspuns!
Si totusi, gandul imi zboara catre amenintarile domnului presedinte al organizatiei din care fac parte. Mi-a spus ca, conform legii, am obligatia sa nu denigrez, defaimez, sau sa jignesc persoanele din organizatie. Ma gandesc daca imi vor mai lucra cererea de eliberare a certificatului de exercitare a profesiei?!
Azi, voia sa ma bage in comisia de disciplina pentru acel comentariu. Voia sa recunosc ceva ce n-am scris, in favoarea anularii chemarii in instanta! Si i-am spus ca nu imi asum nimic din ceea ce mi se aduce la cunostinta ca as fi facut!
Practic, acel individ, incearca sa ma intimideze, doar pentru faptul ca s-a gasit cineva sa scrie ce a scris, la adresa lui si ca dansul se simte ofuscat din acest motiv. Mi se pare orgolios si foarte pornit pe ideea de a-mi implementa in cap ideea ca poate sa ma bage in puscarie (bine, mi-a si spus ca voi face puscarie pentru calomnie).
Buna seara!
Am fost amenintata de catre presedintele unei organizatii al carui membru sunt si platesc taxa de membru luna de luna, ca voi fi data in judecata si ca voi face puscarie, deoarece cineva i-a scris de pe contul meu de facebook, un comentariu cu un limbaj licentios.
Ce poate sa-mi faca acea persoana?
Se poate demonstra nevinovatia mea in caza ca ma va da in judecata?
Se poate verifica de unde a fost scris acel comentariu (de pe ce IP)?
Poate acea persoana sa imi ingardeze dreptul de a mai profesa in domeniul medical din cauza acelui comentariu pe care nu eu l-am scris? Am facut cerere de eliberare a unui certificat de exercitare a profesiei si ma gandesc daca persoana care este presedintele organizatiei unde sunt membru, imi poate face rau in acest sens?!
Multumesc!