avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters48299

Activitate ContSters48299

Nu stiu cum ati reusit sa derapati cu atata usurinta:
\"In ultimul mesaj introduceti un element nou si anume - evaluare in cadrul unui raport de expertiza tehnica judiciara, caz in care evaluatorul ar putea fi doar membru ANEVAR\"
De unde pana unde am afirmat eu despre un \"evaluator doar membru ANEVAR\" ???
Ma refer la experti tehnici judiciari in specializarea \"Evaluari proprietati imobiliare\".
Nu repet problema, intrucat consider ca este expusa clar in prima postare.
Desigur aveti libertatea de a posta, dar o sa apreciez discretia dvs., am inteles atat punctul dvs de vedere cat si logica.
Dvs. sa inteleg ca apreciati ca atunci cand apare o lege noua trebuie sa fim atentionati sa ne conformam. In cazul in care nu suntem atentionati presupunem ca noi, expertii judiciari nu suntem inclusi in totalitatea populatiei romaniei careia i se aplica o lege. Cu alte cuvinte suntem egali in fata legii, dar expertii tehnici mai egali ca ceilalti.

Citez din OG24/2011 pentru cei care nu au la indemana:

Art. 2. — (1) Activitatea de evaluare poate fi desfășurată de orice persoană care are calitatea de evaluator autorizat.
(2) Prin evaluare, în sensul prezentei ordonanțe, se înțelege activitatea de estimare a valorii, materializată într-un înscris, denumit raport de evaluare, realizată în conformitate cu standardele specifice acestei activități și cu deontologia profesională de un evaluator autorizat.
(3) Evaluatorul autorizat este persoana care a dobândit această calitate după parcurgerea etapelor reglementate de prezenta ordonanță.

Art. 5. — (1) ANEVAR are următoarele atribuții:
a) atribuie calitatea de evaluator autorizat și emite autorizații pentru exercitarea acestei profesii în condițiile stabilite de regulamentul de organizare și funcționare

Eu ma refer aici doar la partea de evaluare, asa cum am si specificat initial. Deci un raport de expertiza tehnica judiciara de evaluare, sau evaluare in cadrul unui raport de expertiza tehnica judiciara cu mai multe obiective, printre care si o evaluare.

Cel mai bun exemplu ce imi vine acum in minte este legat de taxi. Daca eu am autorizatie valabila pentru a practica taximetria de la Primarie, oare la ce imi mai trebuie atestat de taximetrie valabil ? Acela este oricum eliberat de ARR si poate ma gandesc ca autorizatia are "autoritate".
Oare un expert tehnic judiciar care a dobandit in trecut (inainte de 2011) specializarea "Evaluari proprietati imobiliare" are dreptul sa intocmeasca expertize tehnice judiciare de evaluare fara a fi membru ANEVAR ? Prevederile OG 24/2011 lasa loc cuiva in tara asta sa intocmeasca o evaluare fara a fi membru ANEVAR ?